Οι Προηγούμενες Διοργανώσεις

Δείτε τους νικητές των προηγούμενων διοργανώσεων, καθώς και στιγμιότυπα από τις Τελετές Απονομής

Health & Safety Awards 2022

Οι κορυφαίοι στην Εργασιακή Υγεία & Ασφάλεια την πιο ανατρεπτική χρονιά των τελευταίων 100 χρόνων!

Στο Μουσείο Οίνου στην Παλλήνη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Μαΐου η τελετή βράβευσης των νικητών των Health & Safety Awards 2022, στην οποία παρευρέθηκαν ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωνσταντίνος Χατζηδάκης, ο κ. Κ. Αγραπιδάς Γ. Διευθυντής Εργασιακών, Υγείας Ασφάλειας και Ενταξης στην Εργασία, του ίδιου Υπουργείου, πλήθος στελεχών επιχειρήσεων και δημοσιογράφοι.

Σε μια ζωντανή και γεμάτη αισιοδοξία εκδήλωση στον κήπο του Μουσείου, τα στελέχη των επιχειρήσεων παρέλαβαν τα βραβεία τους, φωτογραφήθηκαν με συνεργάτες και μέλη της επιτροπής αξιολόγησης, έκαναν δηλώσεις on camera και χαλαρή συζήτηση, υπό συνθήκες ασφαλείς και γεμάτες χαμόγελα αφού, επιτέλους, σχεδόν επέστρεψε η παλιά ανεκτίμητη καθημερινότητα!
Health and Safety Awards 2022

Στόχος των Health & Safety Awards 22 που διοργανώθηκαν  για  8η χρονιά από την BOUSSIAS και το περιοδικό Manufacturing με την Αιγίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας  και του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων είναι να προβληθούν οι εταιρείες που δημιουργούν και διατηρούν ασφαλείς χώρους εργασίας, αναπτύσσουν κουλτούρα προληπτικής υγείας και ασφάλειας σε εργοδότες και εργαζομένους και μπορεί να αποτελέσουν παραδείγματα προς μίμηση στους κλάδους που ανήκουν.

Ο  Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωνσταντίνος Χατζηδάκης κατά  τον χαιρετισμό του αφού περιέγραψε τη σημερινή κατάσταση ανάμεσα σε εργοδότες και εργαζομένους, αναφέρθηκε στις μεταβολές στην οργάνωση της εργασίας και τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις που μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών του παρελθόντος. «Ωστόσο» είπε «οι νέες προκλήσεις και τα εργατικά ατυχήματα που συνεχίζουν να συμβαίνουν δυστυχώς, είναι οι λόγοι για τους οποίους στο υπουργείο δεν εφησυχάζουμε, αλλά με την πολιτική που εφαρμόζουμε σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους στοχεύουμε σε συγκεκριμένα, μετρήσιμα αποτελέσματα για την πρόληψη των ατυχημάτων και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Είναι θέμα συνείδησης και υποχρέωσης απέναντι στους εργαζομένους».

Ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, κ. Αντώνης Χριστοδούλου, υποδέχτηκε αρκετούς από τους νικητές και στη δήλωσή του μεταξύ άλλων τόνισε ότι «Στον τομέα της Υγείας & Ασφάλειας της Εργασίας, η πανδημία είχε και έχει παρουσία σε όλες τις συζητήσεις, τις εργασιακές πρακτικές και τις μελέτες εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου. Σήμερα, στα Health & Safety Awards 2022, επιβραβεύονται οι επιχειρήσεις που δεν τιμωρούν αλλά εκπαιδεύουν, δεν επιβάλλουν αλλά εμπνέουν, στέκονται δίπλα και κατανοούν τις ανάγκες και προσδοκίες των εργαζομένων τους, βαδίζοντας σταθερά το δρόμο για τη βιώσιμη ανάπτυξη».   

Κορυφαία Βραβεία

Τα Health & Safety Awards 2022 περιλάμβαναν 5 κορυφαίες διακρίσεις τις οποίες απέσπασαν οι εταιρείες που συγκέντρωσαν την υψηλότερη αθροιστικά βαθμολογία από το σύνολο των βραβείων που απέσπασαν, αποδεικνύοντας το πολυδιάστατο έργο τους και τη σταθερή επένδυσή τους στην ΥΑΕ, έτσι:     
Occupational Health and Safety Team of the Year αναδείχθηκε η ΑΒΒ , το Distinguished Service of the Year απέσπασε η ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΕΠΕ , το Wellbeing Champion of the Year παρέλαβε η Αttica Group, το βραβείο Health and Safety Initiative of the Year έλαβε το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, ενώ το Pride Award κατέκτησε η Lamda Development S.A.

Τιμητικά Βραβεία

Από τις πιο ζεστές και συγκινητικές στιγμές της απονομής των Health & Safety Awards 2022 ήταν η ανακοίνωση των 2 Τιμητικών Βραβείων: στον κ. Γιάννη Δραπανιώτη,  Πρώην Γενικό Διευθυντής ΣΕΒ και Πρόεδρο τού Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής καί Ασφάλειας στην Εργασία, για τη συνολική συνεισφορά του στα θέματα της ΥΑΕ και στο Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας για το έργο που επιτελεί 30 χρόνια όσον αφορά την προώθηση των θεμάτων Υγιεινής  & Ασφαλείας στην εργασία. Το βραβείο του ΕΛΙΝΥΑΕ παρέλαβε η Πρόεδρος κυρία Ρένα Μπαρδάνη.   

Οι κορυφαίες δράσεις για την εργασιακή υγεία και ασφάλεια δεν εξαντλούνται στα προαναφερόμενα βραβεία! 

 Χορηγοί των Health & Safety Awards 2022 είναι οι εταιρείες  BioSafety,  Ergonomia και SAFETY  JOGGER INDUSTRIAL ενώ Υποστηρικτές είναι οι εταιρείες ActivePoint, Conik S.A, ErgoProlipsis και MOLOSSOS

Health & Safety Awards 2021

Recognizing success in improving health & safety at a pandemic era

Τα Health & Safety Awards επιβραβεύουν κάθε χρόνο και ειδικότερα σε αυτή τη δύσκολη χρονιά της πανδημίας,
αυτούς που δημιουργούν και διατηρούν ασφαλείς και υγιείς χώρους εργασίας και όσους καινοτομούν και επενδύουν
με αίσθημα ευθύνης στον εργαζόμενο.

Ενημερωθείτε για τις διαφορετικές κατηγορίες των βραβείων και αναδείξτε τις δικές σας πρακτικές, την ομάδα και την εταιρεία σας!

Οι κορυφαίοι στην Εργασιακή Υγεία & Ασφάλεια
την πιο ανατρεπτική χρονιά των τελευταίων 100 χρόνων!

Στον Φάρο, του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Μαϊου το event φωτογράφισης των νικητών στα Health & Safety Awards 2021. Ενα ζωντανό και γεμάτο αισιοδοξία event όπου τα στελέχη των επιχειρήσεων παρέλαβαν τα βραβεία τους, φωτογραφήθηκαν με συνεργάτες και εκπροσώπους των χορηγών των βραβείων, έκαναν δηλώσεις on camera και χαλαρή συζήτηση, υπό απόλυτα ασφαλείς συνθήκες, προσαρμοσμένες πλήρως στα υγειονομικά μέτρα των ημερών.

Στόχος των Health & Safety Awards είναι να προβληθούν οι εταιρείες που δημιουργούν και διατηρούν ασφαλείς χώρους εργασίας, αναπτύσσουν κουλτούρα προληπτικής υγείας και ασφάλειας σε εργοδότες και εργαζομένους και μπορεί να αποτελέσουν παραδείγματα προς μίμηση στους κλάδους που ανήκουν. Τα βραβεία διοργάνωσε για 8η χρονιά η Boussias υπό την Αιγίδα του ΕΛΙΝΥΑΕ.
Ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Αντώνης Χριστοδούλου, υποδέχτηκε αρκετούς από τους νικητές και στη δήλωσή του μεταξύ άλλων τόνισε ότι «Στον τομέα της Υγείας & Ασφάλειας της Εργασίας, η πανδημία είχε και έχει παρουσία σε όλες τις συζητήσεις, τις εργασιακές πρακτικές και τις μελέτες εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου. Η πιθανότητα της προσβολής εργαζομένων ή διοίκησης και οι συνέπειες που θα επέλθουν αν κάτι τέτοιο συμβεί σε μεγάλη κλίμακα στις επιχειρήσεις, μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην εταιρική λειτουργία, αλλά και στη ζωή των ίδιων των εργαζομένων. Σήμερα, στα Health & Safety Awards 2021, επιβραβεύονται οι επιχειρήσεις που δεν τιμωρούν αλλά εκπαιδεύουν, δεν επιβάλλουν αλλά εμπνέουν, στέκονται δίπλα και κατανοούν τις ανάγκες και προσδοκίες των εργαζομένων τους, βαδίζοντας σταθερά το δρόμο για τη βιώσιμη ανάπτυξη».

Χορηγοί των Health & Safety Awards 2021 είναι οι εταιρείες Σαμαράς & Συνεργάτες ΕΠΕUnison και Ergonomia.

Health & Safety Awards 2021

Health & Safety Awards 2020

Κορυφαίες εταιρείες στην Εργασιακή Υγεία & Ασφάλεια είναι οι...

Στη σκιά του Covid-19 ανακοινώθηκαν οι νικητές των Health & Safety Awards 2020 από την ιστοσελίδα www.hsawards.gr. Η φετινή παγκόσµια υγειονοµική κρίση δεν επέτρεψε να πραγµατοποιηθεί η γνωστή λαµπερή τελετή απονοµής, ωστόσο οι βραβευµένες πρακτικές θα επικοινωνηθούν στο επόµενο διάστηµα από τους ίδιους τους βραβευµένους, αλλά και από τη διοργανώτρια εταιρεία BOUSSIAS, µε αναφορές στα περιοδικά και στα social media των βραβείων. Στόχος είναι να προβληθούν οι νικητές και να γίνουν παραδείγµατα προς µίµηση, αναπτύσσοντας κουλτούρα προληπτικής υγείας και ασφάλειας σε εργοδότες και εργαζοµένους.

Health & Safety Awards 2020

Η Κριτική Επιτροπή των Health & Safety Awards ανέδειξε για 7η χρονιά τις καλύτερες πρακτικές στη διαχείριση Υγείας & Ασφάλειας από επιχειρήσεις, οργανισµούς, φορείς και παρόχους υπηρεσιών. Κάθε διακριθείσα εταιρεία είχε την ευκαιρία σε προκαθορισµένη ώρα την Τετάρτη 10 και την Πέµπτη 11 Ιουνίου να παραλάβει τα βραβεία της στο Irene Bailey Open Air Theater του Αµερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (Pierce-Deree-Alba), στην Αγία Παρασκευή, που φιλοξένησε µε απόλυτη ασφάλεια αυτές τις συναντήσεις. Τα στελέχη των εταιρειών, παραλαµβάνοντας τα βραβεία τους, είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν, να κάνουν δηλώσεις, να συναντήσουν τους χορηγούς – Ergonomia και Σαµαράς & Συνεργάτες- και να απολαύσουν για λίγο το ποτό τους στο καταπράσινο περιβάλλον του Κολλεγίου.

Ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Αντώνης Χριστοδούλου, υποδέχτηκε αρκετούς από τους νικητές και στη δήλωσή του µεταξύ άλλων τόνισε ότι «µεγαλώνει διαρκώς η ανάγκη για ενηµέρωση και ενίσχυση της επικοινωνίας της ΥΑΕ και είναι πολύ σηµαντικό να υπάρχουν πρωτοβουλίες που εστιάζουν σε δραστηριότητες ενηµέρωσης, προβολής και επιβράβευσης σχετικών προσπαθειών.

Ιδιαίτερα σήµερα που δοκιµάζονται τα συστήµατα όλων των εταιρειών αλλά και των εργασιακών σχέσεων από τις συνέπειες της πανδηµίας του κορονοϊού, αυτές οι διακρίσεις αποκτούν ακόµα σηµαντικότερο ρόλο».

 

Mεγάλα Βραβεία

Τα Health & Safety Awards 2020 περιλάµβαναν έξι κορυφαίες διακρίσεις τις οποίες απέσπασαν οι εταιρείες που συγκέντρωσαν συνολικά τα περισσότερα βραβεία, αποδεικνύοντας το πολυδιάστατο έργο τους, έτσι: Occupational Health and Safety Team of the Year αναδείχθηκε η Ε∆Α Αττικής, Distinguished Service of the Year αναδείχθηκε η Ergonomia, Wellbeing Champion of the Year η OTE Group, Health and Safety Initiative of the Year ο Όµιλος Φαρµακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (UniPharma, Intermed, Pharmabelle) και το Pride Award κατέκτησε η Ελληνικά Πετρέλαια.

 

Winners σε διαφορετικούς επιχειρηµατικούς κλάδους

Στην πρώτη ενότητα που απευθυνόταν σε «Εταιρείες, Φορείς και Οργανισµούς», Winners στον κλάδο τους αναδείχθηκαν οι: OTE Group of Companies, COCA-COLA ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ Ελλάδος, BARILLA – Ergonomia, ∆ΕΣΦΑ, EΛΠΕ, Ε∆Α Αττικής, ENEL Green Power, Παπαστράτος, Όµιλος Φαρµακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη και Γέφυρα.

 

Χρυσοί νικητές

Στη δεύτερη ενότητα που βραβεύθηκαν «∆ραστηριότητες σε Εγκαταστάσεις και Υποδοµές», Gold βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες: UNI-PHARMA, PeopleCert και A. Ζησιµόπουλος. Στην τρίτη ενότητα που ήταν αφιερωµένη σε «∆ραστηριότητες Εµπέδωσης Εταιρικής Κουλτούρας Υγείας & Ασφάλειας», τα χρυσά βραβεία έλαβαν οι εταιρείες: COCA-COLA ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ Ελλάδος (2), Ε∆Α Αττικής (5), OTE, Ελληνικός Χρυσός (2), ΤΕΡΝΑ-GEP, Αλουµίνιον της Ελλάδος, Γέφυρα, Barilla Hellas, GEP (2), Intracom Telecom, Johnson & Johnson, Stavros Niarchos Foundation Cultural Center – Ergonomia, ΕΛΠΕ (3), Victus Networks, Όµιλος Ηρακλής (2), Ολυµπία Οδός Λειτουργία, Active Point, To Χαµόγελο του Παιδιού – Ergonomia, Παπαστράτος και ΗΡΩΝ. Στην τέταρτη ενότητα «∆ραστηριότητες Υγείας & Ευεξίας» Gold βραβεία κατέκτησαν οι: Όµιλος ΟΠΑΠ, ΟΤΕ (3), METRO, Παπαστράτος, Ergonomia και Αλουµίνιον της Ελλάδος. Τέλος, τα τρία θεµατικά χρυσά βραβεία, που φέτος επικεντρώθηκαν στο Environmental Management, έλαβαν οι εταιρείες ∆ΕΣΦΑ, ENEL και Παπαστράτος.

Health & Safety Awards 2019

Health & Safety Come...First

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019, στο Anais Club, η Τελετή Απονομής των Health & Safety Awards 2019. Για μια ακόμα χρονιά, η αγορά επικρότησε «ηχηρά» τις καλύτερες πρακτικές για την Υγεία & Ασφάλεια στους χώρους εργασίας. Η διοργάνωση των Health & Safety Awards επιβραβεύει και αναδεικνύει τις καλύτερες πρακτικές στη διαχείριση Υγείας & Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους από επιχειρήσεις, οργανισμούς, φορείς και παρόχους υπηρεσιών.

Στην τελετή απονομής, παρευρέθηκαν 350 υψηλόβαθμα στελέχη των βραβευθέντων επιχειρήσεων, εκπρόσωποι υπουργείων, οργανισμών, φορέων και επαγγελματικών συνδέσμων, καθώς και decision-makers της αγοράς.

Ο πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Αντώνης Χριστοδούλου, «άνοιξε» τη βραδιά παρουσιάζοντας στοιχεία σχετικά με την ΥΑΕ στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ παράλληλα υπογράμμισε την «αξία» της εφαρμογής όλων των σχετικών διατάξεων. Στη συνέχεια, επισήμανε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν μεγάλα περιθώρια εξέλιξης και ανάπτυξης των θεμάτων ΥΑΕ και πολλαπλές αναδυόμενες προκλήσεις και ευκαιρίες. Με το σύνθημα «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ», ο Αντώνης Χριστοδούλου τόνισε ότι μεγαλώνει η ανάγκη για ενημέρωση και ενίσχυση της επικοινωνίας της ΥΑΕ και είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν πρωτοβουλίες που εστιάζουν σε δραστηριότητες ενημέρωσης, προβολής και επιβράβευσης σχετικών προσπαθειών. Η διοργάνωση των Health & Safety Awards, υποστήριξε ο Αντώνης Χριστοδούλου, συμβάλλει με συνέπεια εδώ και 6 χρόνια καθοριστικά προς αυτήν την κατεύθυνση. H βραδιά ολοκληρώθηκε με ενδιαφέρουσες συζητήσεις, networking και κρασί, στον όμορφο χώρο του Anais Club.

Health & Safety Awards 2019 ceremony
Βραβεία και Διακρίσεις

Στην πρώτη ενότητα που απευθυνόταν σε «Εταιρείες, Φορείς και Οργανισμούς», Winners στον κλάδο τους αναδείχθηκαν οι Ελληνικά Πετρέλαια, Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ), Coral, Coca-Cola Τρία Έψιλον, Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής, Παπαστράτος, Johnson & Johnson Hellas, Lamda Δομή και Arkas Hellas.

Στη δεύτερη ενότητα που βραβεύθηκαν «Δραστηριότητες σε Εγκαταστάσεις και Υποδομές», Gold βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες Kleemann και Ελληνικά Πετρέλαια.

Στην τρίτη ενότητα που ήταν αφιερωμένη σε «Δραστηριότητες Εμπέδωσης Εταιρικής Κουλτούρας Υγείας & Ασφάλειας», στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου βρέθηκαν οι Coca-Cola Τρία Έψιλον, Victus Networks, Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής, Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού , Goldair Handling, Όμιλος Ηρακλής, Johnson & Johnson Hellas, Coral Gas, Ολυμπία Οδός Λειτουργία, Imerys Greece, OTE Group, Ιχθυοτροφεία Σελόντα και Ergonomia.

Health & Safety Awards 2018

Η Βραδιά που «Έλαμψαν» τα Αστέρια για την Εργασιακή Υγεία & Ασφάλεια

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Τελετή Απονομής των Health & Safety Awards 2018. Για μια ακόμα χρονιά, η αγορά επικρότησε «ηχηρά» τις καλύτερες πρακτικές για την Υγεία & Ασφάλεια στους χώρους εργασίας.

Η διοργάνωση των Health & Safety Awards επιβραβεύει και αναδεικνύει τις καλύτερες πρακτικές στη διαχείριση Υγείας & Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους από επιχειρήσεις, οργανισμούς, φορείς και παρόχους υπηρεσιών. Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν 300 υψηλόβαθμα στελέχη των βραβευθέντων επιχειρήσεων, εκπρόσωποι υπουργείων, οργανισμών, φορέων και επαγγελματικών συνδέσμων, καθώς και decision makers της αγοράς.

Health & Safety Awards 2018 Ceremony

Ο πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Αντώνης Χριστοδούλου, «άνοιξε» τη βραδιά παρουσιάζοντας στοιχεία σχετικά με την ΥΑΕ στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ παράλληλα υπογράμμισε την «αξία» της φαρμογής όλων των σχετικών διατάξεων. Στη συνέχεια, επισήμανε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν μεγάλα περιθώρια εξέλιξης και ανάπτυξης των θεμάτων ΥΑΕ και πολλαπλές αναδυόμενες προκλήσεις και ευκαιρίες. Ταυτόχρονα, ο Χριστοδούλου τόνισε ότι μεγαλώνει η ανάγκη για ενημέρωση και ενίσχυση της επικοινωνίας της ΥΑΕ και είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν πρωτοβουλίες που εστιάζουν σε δραστηριότητες ενημέρωσης, προβολής και επιβράβευσης σχετικών προσπαθειών. Η διοργάνωση των Health & Safety Awards, υποστήριξε ο πρόεδρος, συμβάλλει με συνέπεια εδώ και 6 χρόνια καθοριστικά προς αυτήν την κατεύθυνση.

Βραβεία και Τιμητικές Διακρίσεις

Ιδιαίτερα σημαντική στιγμή της βραδιάς υπήρξε η απονομή των Τιμητικών Βραβείων προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (το βραβείο παρέλαβε ο Λυμπέρης Ζαμπέτας, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού και Περιβάλλοντος και Συνταγματάρχης του Νομικού Σώματος), το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (το βραβείο παρέλαβε ο Θεόδωρος Δέδες, Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου) και το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη “CSR HELLAS” (το βραβείο παρέλαβε ο Πάκης Παπαδημητρίου, Αντιπρόεδρος Δ.Σ.) για τη συνολική συνεισφορά τους στον κλάδο.

Στην πρώτη ενότητα που απευθυνόταν σε «Εταιρείες, Φορείς και Οργανισμούς», Winners στον κλάδο τους αναδείχθηκαν οι FrieslandCampina Hellas, Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ), Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Παπαστράτος, Goldair Handling, Knauf Γυψοποιία και Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής.

Στη δεύτερη ενότητα που βραβεύθηκαν «Δραστηριότητες σε Εγκαταστάσεις και Υποδομές», Gold βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες OTE, ΟΠΑΠ και Μυτιληναίος.

Στην τρίτη ενότητα που ήταν αφιερωμένη σε «Δραστηριότητες Εμπέδωσης Εταιρικής Κουλτούρας Υγείας & Ασφάλειας», στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου βρέθηκαν οι Μυτιληναίος, Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ), Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής, Ελληνικά Πετρέλαια, Παπαστράτος, Χάλυψ Δομικά Υλικά, Motor Oil – Διυλιστήρια Κορίνθου, Avin Oil, Coral, Όμιλος Ηρακλής, Imerys Greece και OTE.

Health & Safety Awards 2016

Rewarding Excellence in Health & Safety

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016, στον πολυχώρο Αθηναΐς, η τελετή απονομής των Health & Safety Awards 2016. Η αγορά επικρότησε ηχηρά τις καλύτερες πρακτικές για την υγεία και ασφάλεια στους χώρους εργασίας.

Η διοργάνωση των Health & Safety Awards επιβραβεύει και αναδεικνύει τις καλύτερες πρακτικές στη διαχείριση Υγείας & Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, από επιχειρήσεις, οργανισμούς, φορείς και παρόχους υπηρεσιών. Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν πάνω από 200 υψηλόβαθμα στελέχη των βραβευθέντων επιχειρήσεων, εκπρόσωποι υπουργείων, φορέων και επαγγελματικών συνδέσμων, καθώς και decision makers της αγοράς.

Η διοργάνωση των Health & Safety Awards επιβραβεύει και αναδεικνύει τις καλύτερες πρακτικές στη διαχείριση Υγείας & Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους από επιχειρήσεις, οργανισμούς, φορείς και παρόχους υπηρεσιών. Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν 300 υψηλόβαθμα στελέχη των βραβευθέντων επιχειρήσεων, εκπρόσωποι υπουργείων, οργανισμών, φορέων και επαγγελματικών συνδέσμων, καθώς και decision makers της αγοράς.

Health & Safety Awards 2016 Ceremony

Ο πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής Αντώνης Χριστοδούλου, ανοίγοντας την τελετή απονομής, τόνισε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν μεγάλα περιθώρια εξέλιξης και ανάπτυξης των θεμάτων ΥΑΕ και πολλαπλές αναδυόμενες προκλήσεις και ευκαιρίες. Η κρίση είναι πάντα και πρόκληση και αυτή είναι η σύγχρονη τάση. Υπάρχει δε ανάγκη για ενημέρωση και ενίσχυση της επικοινωνίας της ΥΑΕ και είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν πρωτοβουλίες που εστιάζουν σε δραστηριότητες ενημέρωσης, προβολής και επιβράβευσης σχετικών προσπαθειών. Η διοργάνωση των Health & Safety Awards, τόνισε ο Αντώνης Χριστοδούλου, συμβάλλουν καθοριστικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Health & Safety Awards 2015

Η Υγεία & Ασφάλεια στους χώρους εργασίας, στο βάθρο των διακρίσεων

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015, στο ξενοδοχείο Grande
Bretagne, η τελετή απονομής των Health & Safety Awards 2015. Η αγορά, επικρότησε ηχηρά τις καλύτερες πρακτικές για την υγεία και ασφάλεια στους χώρους εργασίας.

Health & Safety Awards 2015 Ceremony

Ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, επισήμανε στη διάρκεια του Χαιρετισμού του ότι η μη πρόληψη στα θέματα υγείας ασφάλειας εργασίας κοστίζει στη χώρα μας το 4% του ΑΕΠ. Ανέφερε ότι ήδη το Υπουργείο οργανώνει την εθνική στρατηγική υγείας και ασφάλειας για το 2016-2018 και ακόμη ότι η απόλυτη εφαρμογή όλων των σχετικών μέτρων μειώνει τον ανθρώπινο πόνο προσδίδοντας ταυτόχρονα σημαντικά οφέλη στην εθνική οικονομία.

Η διοργάνωση των Health & Safety Awards επιβραβεύει και αναδεικνύει τις καλύτερες πρακτικές στη διαχείριση Υγείας & Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, από επιχειρήσεις, οργανισμούς, φορείς και παρόχους υπηρεσιών. Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν πάνω από 350 υψηλόβαθμα στελέχη των βραβευθέντων επιχειρήσεων, εκπρόσωποι υπουργείων, φορέων και επαγγελματικών συνδέσμων, καθώς και decision makers της αγοράς και δημοσιογράφοι. Τα βραβεία παρουσίασαν η Κατερίνα Δρόσου, Διευθύντρια Σύνταξης της έκδοσης Plant Management της BOUSSIAS και ο Κωνσταντίνος Μάντζιος, Συντονιστής της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων, Ναυτικός Μηχανολόγος MSc, Επικεφαλής Επιθεωρητής Συστημάτων Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία.

Health & Safety Awards 2014

Την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014, στο ξενοδοχείο Grand Bretagne, πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά εορταστική ατμόσφαιρα η τελετή απονομής των Health & Safety Awards 2014, της διοργάνωσης που βραβεύει και αναδεικνύει τις καλύτερες πρακτικές στη διαχείριση Υγείας & Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, από επιχειρήσεις, οργανισμούς, φορείς και παρόχους υπηρεσιών.

Health & Safety Awards  2014

Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν πάνω από 350 υψηλόβαθμα στελέχη των βραβευθέντων επιχειρήσεων, εκπρόσωποι υπουργείων, φορέων και επαγγελματικών συνδέσμων, καθώς και decision makers της αγοράς και δημοσιογράφοι. Τα βραβεία παρουσίασε η ηθοποιός Αλίνα Koτσοβούλου. Τα Health & Safety Awards διοργανώνονται από την BOUSSIAS και την έκδοση Plant Management, με στόχο την ανάδειξη των βέλτιστων πρακτικών στo νευραλγικό θέμα της Υ&Α στον εργασιακό χώρο. Τη βραδιά άνοιξε ο πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Ομότιμος Καθηγητής και πρώην Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Δρ. Νίκος Μαρκάτος, ο οποίος αναφέρθηκε στις φετινές συμμετοχές της διοργάνωσης, στον τρόπο που έγινε η αξιολόγησή τους, αλλά και στην ανάγκη για ενημέρωση και ενίσχυση της επικοινωνίας της Υ&Α στον χώρο εργασίας, όπως και τις σημαντικές δυνατότητες εξέλιξης και βελτίωσης που πρέπει να έχει στην Ελλάδα.

Η διοργάνωση των Health & Safety Awards επιβραβεύει και αναδεικνύει τις καλύτερες πρακτικές στη διαχείριση Υγείας & Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, από επιχειρήσεις, οργανισμούς, φορείς και παρόχους υπηρεσιών. Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν πάνω από 350 υψηλόβαθμα στελέχη των βραβευθέντων επιχειρήσεων, εκπρόσωποι υπουργείων, φορέων και επαγγελματικών συνδέσμων, καθώς και decision makers της αγοράς και δημοσιογράφοι. Τα βραβεία παρουσίασαν η Κατερίνα Δρόσου, Διευθύντρια Σύνταξης της έκδοσης Plant Management της BOUSSIAS και ο Κωνσταντίνος Μάντζιος, Συντονιστής της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων, Ναυτικός Μηχανολόγος MSc, Επικεφαλής Επιθεωρητής Συστημάτων Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία.