Οι προηγούμενες διοργανώσεις

Δείτε τους νικητές των προηγούμενων διοργανώσεων, καθώς και στιγμιότυπα από τις Τελετές Απονομής.

Health & Safety Awards 2020

Κορυφαίες εταιρείες στην Εργασιακή Υγεία & Ασφάλεια είναι οι...

Στη σκιά του Covid-19 ανακοινώθηκαν οι νικητές των Health & Safety Awards 2020 από την ιστοσελίδα www.hsawards.gr. Η φετινή παγκόσµια υγειονοµική κρίση δεν επέτρεψε να πραγµατοποιηθεί η γνωστή λαµπερή τελετή απονοµής, ωστόσο οι βραβευµένες πρακτικές θα επικοινωνηθούν στο επόµενο διάστηµα από τους ίδιους τους βραβευµένους, αλλά και από τη διοργανώτρια εταιρεία BOUSSIAS, µε αναφορές στα περιοδικά και στα social media των βραβείων. Στόχος είναι να προβληθούν οι νικητές και να γίνουν παραδείγµατα προς µίµηση, αναπτύσσοντας κουλτούρα προληπτικής υγείας και ασφάλειας σε εργοδότες και εργαζοµένους.

Health & Safety Awards 2020
Health & Safety Awards 2020 (.pdf) Δείτε φωτογραφίες στο flickr

Η Κριτική Επιτροπή των Health & Safety Awards ανέδειξε για 7η χρονιά τις καλύτερες πρακτικές στη διαχείριση Υγείας & Ασφάλειας από επιχειρήσεις, οργανισµούς, φορείς και παρόχους υπηρεσιών. Κάθε διακριθείσα εταιρεία είχε την ευκαιρία σε προκαθορισµένη ώρα την Τετάρτη 10 και την Πέµπτη 11 Ιουνίου να παραλάβει τα βραβεία της στο Irene Bailey Open Air Theater του Αµερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (Pierce-Deree-Alba), στην Αγία Παρασκευή, που φιλοξένησε µε απόλυτη ασφάλεια αυτές τις συναντήσεις. Τα στελέχη των εταιρειών, παραλαµβάνοντας τα βραβεία τους, είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν, να κάνουν δηλώσεις, να συναντήσουν τους χορηγούς - Ergonomia και Σαµαράς & Συνεργάτες- και να απολαύσουν για λίγο το ποτό τους στο καταπράσινο περιβάλλον του Κολλεγίου.

Ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Αντώνης Χριστοδούλου, υποδέχτηκε αρκετούς από τους νικητές και στη δήλωσή του µεταξύ άλλων τόνισε ότι «µεγαλώνει διαρκώς η ανάγκη για ενηµέρωση και ενίσχυση της επικοινωνίας της ΥΑΕ και είναι πολύ σηµαντικό να υπάρχουν πρωτοβουλίες που εστιάζουν σε δραστηριότητες ενηµέρωσης, προβολής και επιβράβευσης σχετικών προσπαθειών.

Ιδιαίτερα σήµερα που δοκιµάζονται τα συστήµατα όλων των εταιρειών αλλά και των εργασιακών σχέσεων από τις συνέπειες της πανδηµίας του κορονοϊού, αυτές οι διακρίσεις αποκτούν ακόµα σηµαντικότερο ρόλο».


Mεγάλα Βραβεία

Τα Health & Safety Awards 2020 περιλάµβαναν έξι κορυφαίες διακρίσεις τις οποίες απέσπασαν οι εταιρείες που συγκέντρωσαν συνολικά τα περισσότερα βραβεία, αποδεικνύοντας το πολυδιάστατο έργο τους, έτσι: Occupational Health and Safety Team of the Year αναδείχθηκε η Ε∆Α Αττικής, Distinguished Service of the Year αναδείχθηκε η Ergonomia, Wellbeing Champion of the Year η OTE Group, Health and Safety Initiative of the Year ο Όµιλος Φαρµακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (UniPharma, Intermed, Pharmabelle) και το Pride Award κατέκτησε η Ελληνικά Πετρέλαια.


Winners σε διαφορετικούς επιχειρηµατικούς κλάδους

Στην πρώτη ενότητα που απευθυνόταν σε «Εταιρείες, Φορείς και Οργανισµούς», Winners στον κλάδο τους αναδείχθηκαν οι: OTE Group of Companies, COCA-COLA ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ Ελλάδος, BARILLA - Ergonomia, ∆ΕΣΦΑ, EΛΠΕ, Ε∆Α Αττικής, ENEL Green Power, Παπαστράτος, Όµιλος Φαρµακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη και Γέφυρα.


Χρυσοί νικητές

Στη δεύτερη ενότητα που βραβεύθηκαν «∆ραστηριότητες σε Εγκαταστάσεις και Υποδοµές», Gold βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες: UNI-PHARMA, PeopleCert και A. Ζησιµόπουλος. Στην τρίτη ενότητα που ήταν αφιερωµένη σε «∆ραστηριότητες Εµπέδωσης Εταιρικής Κουλτούρας Υγείας & Ασφάλειας», τα χρυσά βραβεία έλαβαν οι εταιρείες: COCA-COLA ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ Ελλάδος (2), Ε∆Α Αττικής (5), OTE, Ελληνικός Χρυσός (2), ΤΕΡΝΑ-GEP, Αλουµίνιον της Ελλάδος, Γέφυρα, Barilla Hellas, GEP (2), Intracom Telecom, Johnson & Johnson, Stavros Niarchos Foundation Cultural Center - Ergonomia, ΕΛΠΕ (3), Victus Networks, Όµιλος Ηρακλής (2), Ολυµπία Οδός Λειτουργία, Active Point, To Χαµόγελο του Παιδιού - Ergonomia, Παπαστράτος και ΗΡΩΝ. Στην τέταρτη ενότητα «∆ραστηριότητες Υγείας & Ευεξίας» Gold βραβεία κατέκτησαν οι: Όµιλος ΟΠΑΠ, ΟΤΕ (3), METRO, Παπαστράτος, Ergonomia και Αλουµίνιον της Ελλάδος. Τέλος, τα τρία θεµατικά χρυσά βραβεία, που φέτος επικεντρώθηκαν στο Environmental Management, έλαβαν οι εταιρείες ∆ΕΣΦΑ, ENEL και Παπαστράτος.

Health & Safety Awards 2019

Health & Safety Come...First

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019, στο Anais Club, η Τελετή Απονομής των Health & Safety Awards 2019. Για μια ακόμα χρονιά, η αγορά επικρότησε «ηχηρά» τις καλύτερες πρακτικές για την Υγεία & Ασφάλεια στους χώρους εργασίας. Η διοργάνωση των Health & Safety Awards επιβραβεύει και αναδεικνύει τις καλύτερες πρακτικές στη διαχείριση Υγείας & Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους από επιχειρήσεις, οργανισμούς, φορείς και παρόχους υπηρεσιών.

Στην τελετή απονομής, παρευρέθηκαν 350 υψηλόβαθμα στελέχη των βραβευθέντων επιχειρήσεων, εκπρόσωποι υπουργείων, οργανισμών, φορέων και επαγγελματικών συνδέσμων, καθώς και decision-makers της αγοράς.

Health & Safety Awards | winners 2019

Οι νικητές των Health & Safety Awards 2019

Ο πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Αντώνης Χριστοδούλου, «άνοιξε» τη βραδιά παρουσιάζοντας στοιχεία σχετικά με την ΥΑΕ στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ παράλληλα υπογράμμισε την «αξία» της εφαρμογής όλων των σχετικών διατάξεων. Στη συνέχεια, επισήμανε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν μεγάλα περιθώρια εξέλιξης και ανάπτυξης των θεμάτων ΥΑΕ και πολλαπλές αναδυόμενες προκλήσεις και ευκαιρίες. Με το σύνθημα «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ», ο Αντώνης Χριστοδούλου τόνισε ότι μεγαλώνει η ανάγκη για ενημέρωση και ενίσχυση της επικοινωνίας της ΥΑΕ και είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν πρωτοβουλίες που εστιάζουν σε δραστηριότητες ενημέρωσης, προβολής και επιβράβευσης σχετικών προσπαθειών. Η διοργάνωση των Health & Safety Awards, υποστήριξε ο Αντώνης Χριστοδούλου, συμβάλλει με συνέπεια εδώ και 6 χρόνια καθοριστικά προς αυτήν την κατεύθυνση. H βραδιά ολοκληρώθηκε με ενδιαφέρουσες συζητήσεις, networking και κρασί, στον όμορφο χώρο του Anais Club.

Health & Safety Awards 2019 ceremony
Health & Safety Awards 2019 (.pdf) Δείτε φωτογραφίες στο flickr

Βραβεία και Διακρίσεις

Στην πρώτη ενότητα που απευθυνόταν σε «Εταιρείες, Φορείς και Οργανισμούς», Winners στον κλάδο τους αναδείχθηκαν οι Ελληνικά Πετρέλαια, Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ), Coral, Coca-Cola Τρία Έψιλον, Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής, Παπαστράτος, Johnson & Johnson Hellas, Lamda Δομή και Arkas Hellas.

Στη δεύτερη ενότητα που βραβεύθηκαν «Δραστηριότητες σε Εγκαταστάσεις και Υποδομές», Gold βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες Kleemann και Ελληνικά Πετρέλαια.

Στην τρίτη ενότητα που ήταν αφιερωμένη σε «Δραστηριότητες Εμπέδωσης Εταιρικής Κουλτούρας Υγείας & Ασφάλειας», στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου βρέθηκαν οι Coca-Cola Τρία Έψιλον, Victus Networks, Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής, Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού , Goldair Handling, Όμιλος Ηρακλής, Johnson & Johnson Hellas, Coral Gas, Ολυμπία Οδός Λειτουργία, Imerys Greece, OTE Group, Ιχθυοτροφεία Σελόντα και Ergonomia.

Health & Safety Awards 2018

Η Βραδιά που «Έλαμψαν» τα Αστέρια για την Εργασιακή Υγεία & Ασφάλεια

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Τελετή Απονομής των Health & Safety Awards 2018. Για μια ακόμα χρονιά, η αγορά επικρότησε «ηχηρά» τις καλύτερες πρακτικές για την Υγεία & Ασφάλεια στους χώρους εργασίας.

Η διοργάνωση των Health & Safety Awards επιβραβεύει και αναδεικνύει τις καλύτερες πρακτικές στη διαχείριση Υγείας & Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους από επιχειρήσεις, οργανισμούς, φορείς και παρόχους υπηρεσιών. Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν 300 υψηλόβαθμα στελέχη των βραβευθέντων επιχειρήσεων, εκπρόσωποι υπουργείων, οργανισμών, φορέων και επαγγελματικών συνδέσμων, καθώς και decision makers της αγοράς.

Health & Safety Awards 2018 (.pdf) Δείτε φωτογραφίες στο flickr

Ο πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Αντώνης Χριστοδούλου, «άνοιξε» τη βραδιά παρουσιάζοντας στοιχεία σχετικά με την ΥΑΕ στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ παράλληλα υπογράμμισε την «αξία» της φαρμογής όλων των σχετικών διατάξεων. Στη συνέχεια, επισήμανε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν μεγάλα περιθώρια εξέλιξης και ανάπτυξης των θεμάτων ΥΑΕ και πολλαπλές αναδυόμενες προκλήσεις και ευκαιρίες. Ταυτόχρονα, ο Χριστοδούλου τόνισε ότι μεγαλώνει η ανάγκη για ενημέρωση και ενίσχυση της επικοινωνίας της ΥΑΕ και είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν πρωτοβουλίες που εστιάζουν σε δραστηριότητες ενημέρωσης, προβολής και επιβράβευσης σχετικών προσπαθειών. Η διοργάνωση των Health & Safety Awards, υποστήριξε ο πρόεδρος, συμβάλλει με συνέπεια εδώ και 6 χρόνια καθοριστικά προς αυτήν την κατεύθυνση.

Βραβεία και Τιμητικές Διακρίσεις

Ιδιαίτερα σημαντική στιγμή της βραδιάς υπήρξε η απονομή των Τιμητικών Βραβείων προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (το βραβείο παρέλαβε ο Λυμπέρης Ζαμπέτας, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού και Περιβάλλοντος και Συνταγματάρχης του Νομικού Σώματος), το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (το βραβείο παρέλαβε ο Θεόδωρος Δέδες, Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου) και το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη “CSR HELLAS” (το βραβείο παρέλαβε ο Πάκης Παπαδημητρίου, Αντιπρόεδρος Δ.Σ.) για τη συνολική συνεισφορά τους στον κλάδο.

Στην πρώτη ενότητα που απευθυνόταν σε «Εταιρείες, Φορείς και Οργανισμούς», Winners στον κλάδο τους αναδείχθηκαν οι FrieslandCampina Hellas, Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ), Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Παπαστράτος, Goldair Handling, Knauf Γυψοποιία και Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής.

Στη δεύτερη ενότητα που βραβεύθηκαν «Δραστηριότητες σε Εγκαταστάσεις και Υποδομές», Gold βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες OTE, ΟΠΑΠ και Μυτιληναίος.

Στην τρίτη ενότητα που ήταν αφιερωμένη σε «Δραστηριότητες Εμπέδωσης Εταιρικής Κουλτούρας Υγείας & Ασφάλειας», στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου βρέθηκαν οι Μυτιληναίος, Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ), Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής, Ελληνικά Πετρέλαια, Παπαστράτος, Χάλυψ Δομικά Υλικά, Motor Oil - Διυλιστήρια Κορίνθου, Avin Oil, Coral, Όμιλος Ηρακλής, Imerys Greece και OTE.

Health & Safety Awards 2016

Rewarding Excellence in Health & Safety

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016, στον πολυχώρο Αθηναΐς, η τελετή απονομής των Health & Safety Awards 2016. Η αγορά επικρότησε ηχηρά τις καλύτερες πρακτικές για την υγεία και ασφάλεια στους χώρους εργασίας.

To download the video click here.

Η διοργάνωση των Health & Safety Awards επιβραβεύει και αναδεικνύει τις καλύτερες πρακτικές στη διαχείριση Υγείας & Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, από επιχειρήσεις, οργανισμούς, φορείς και παρόχους υπηρεσιών. Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν πάνω από 200 υψηλόβαθμα στελέχη των βραβευθέντων επιχειρήσεων, εκπρόσωποι υπουργείων, φορέων και επαγγελματικών συνδέσμων, καθώς και decision makers της αγοράς.

Health & Safety Awards 2016 (.pdf) Δείτε φωτογραφίες στο flickr

Ο πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής Αντώνης Χριστοδούλου, ανοίγοντας την τελετή απονομής, τόνισε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν μεγάλα περιθώρια εξέλιξης και ανάπτυξης των θεμάτων ΥΑΕ και πολλαπλές αναδυόμενες προκλήσεις και ευκαιρίες. Η κρίση είναι πάντα και πρόκληση και αυτή είναι η σύγχρονη τάση. Υπάρχει δε ανάγκη για ενημέρωση και ενίσχυση της επικοινωνίας της ΥΑΕ και είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν πρωτοβουλίες που εστιάζουν σε δραστηριότητες ενημέρωσης, προβολής και επιβράβευσης σχετικών προσπαθειών. Η διοργάνωση των Health & Safety Awards, τόνισε ο Αντώνης Χριστοδούλου, συμβάλλουν καθοριστικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Health & Safety Awards 2015

Η Υγεία & Ασφάλεια στους χώρους εργασίας, στο βάθρο των διακρίσεων

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015, στο ξενοδοχείο Grande Bretagne, η τελετή απονομής των Health & Safety Awards 2015. Η αγορά, επικρότησε ηχηρά τις καλύτερες πρακτικές για την υγεία και ασφάλεια στους χώρους εργασίας.

Health & Safety Awards 2015 (.pdf) Δείτε φωτογραφίες στο flickr

Ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, επισήμανε στη διάρκεια του Χαιρετισμού του ότι η μη πρόληψη στα θέματα υγείας ασφάλειας εργασίας κοστίζει στη χώρα μας το 4% του ΑΕΠ. Ανέφερε ότι ήδη το Υπουργείο οργανώνει την εθνική στρατηγική υγείας και ασφάλειας για το 2016-2018 και ακόμη ότι η απόλυτη εφαρμογή όλων των σχετικών μέτρων μειώνει τον ανθρώπινο πόνο προσδίδοντας ταυτόχρονα σημαντικά οφέλη στην εθνική οικονομία.

Η διοργάνωση των Health & Safety Awards επιβραβεύει και αναδεικνύει τις καλύτερες πρακτικές στη διαχείριση Υγείας & Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, από επιχειρήσεις, οργανισμούς, φορείς και παρόχους υπηρεσιών. Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν πάνω από 350 υψηλόβαθμα στελέχη των βραβευθέντων επιχειρήσεων, εκπρόσωποι υπουργείων, φορέων και επαγγελματικών συνδέσμων, καθώς και decision makers της αγοράς και δημοσιογράφοι. Τα βραβεία παρουσίασαν η Κατερίνα Δρόσου, Διευθύντρια Σύνταξης της έκδοσης Plant Management της BOUSSIAS και ο Κωνσταντίνος Μάντζιος, Συντονιστής της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων, Ναυτικός Μηχανολόγος MSc, Επικεφαλής Επιθεωρητής Συστημάτων Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία.

Health and Safety Awards 2014

Την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014, στο ξενοδοχείο Grand Bretagne, πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά εορταστική ατμόσφαιρα η τελετή απονομής των Health & Safety Awards 2014, της διοργάνωσης που βραβεύει και αναδεικνύει τις καλύτερες πρακτικές στη διαχείριση Υγείας & Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, από επιχειρήσεις, οργανισμούς, φορείς και παρόχους υπηρεσιών.

Health & Safety Awards 2014 (.pdf) Δείτε φωτογραφίες στο flickr

Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν πάνω από 350 υψηλόβαθμα στελέχη των βραβευθέντων επιχειρήσεων, εκπρόσωποι υπουργείων, φορέων και επαγγελματικών συνδέσμων, καθώς και decision makers της αγοράς και δημοσιογράφοι. Τα βραβεία παρουσίασε η ηθοποιός Αλίνα Koτσοβούλου. Τα Health & Safety Awards διοργανώνονται από την BOUSSIAS και την έκδοση Plant Management, με στόχο την ανάδειξη των βέλτιστων πρακτικών στo νευραλγικό θέμα της Υ&Α στον εργασιακό χώρο. Τη βραδιά άνοιξε ο πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Ομότιμος Καθηγητής και πρώην Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Δρ. Νίκος Μαρκάτος, ο οποίος αναφέρθηκε στις φετινές συμμετοχές της διοργάνωσης, στον τρόπο που έγινε η αξιολόγησή τους, αλλά και στην ανάγκη για ενημέρωση και ενίσχυση της επικοινωνίας της Υ&Α στον χώρο εργασίας, όπως και τις σημαντικές δυνατότητες εξέλιξης και βελτίωσης που πρέπει να έχει στην Ελλάδα.

Υπό την Αιγίδα

Χορηγοί

Διοργάνωση

Official Publication

Manufacturing