Κρατήστε με ενήμερο για τα Health and Safety Awards 2025

Οι Προηγούμενες Διοργανώσεις

Δείτε τους νικητές των προηγούμενων διοργανώσεων, καθώς και στιγμιότυπα από τις Τελετές Απονομής

Health & Safety Awards 2023

Recognizing innovation and achievements in the Health & Safety

Health & Safety Awards 2023

Health & Safety Awards 2022

Οι κορυφαίοι στην Εργασιακή Υγεία & Ασφάλεια την πιο ανατρεπτική χρονιά των τελευταίων 100 χρόνων!

Στο Μουσείο Οίνου στην Παλλήνη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Μαΐου η τελετή βράβευσης των νικητών των Health & Safety Awards 2022, στην οποία παρευρέθηκαν ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωνσταντίνος Χατζηδάκης, ο κ. Κ. Αγραπιδάς Γ. Διευθυντής Εργασιακών, Υγείας Ασφάλειας και Ενταξης στην Εργασία, του ίδιου Υπουργείου, πλήθος στελεχών επιχειρήσεων και δημοσιογράφοι.

Σε μια ζωντανή και γεμάτη αισιοδοξία εκδήλωση στον κήπο του Μουσείου, τα στελέχη των επιχειρήσεων παρέλαβαν τα βραβεία τους, φωτογραφήθηκαν με συνεργάτες και μέλη της επιτροπής αξιολόγησης, έκαναν δηλώσεις on camera και χαλαρή συζήτηση, υπό συνθήκες ασφαλείς και γεμάτες χαμόγελα αφού, επιτέλους, σχεδόν επέστρεψε η παλιά ανεκτίμητη καθημερινότητα!
Health and Safety Awards 2022

Στόχος των Health & Safety Awards 22 που διοργανώθηκαν  για  8η χρονιά από την BOUSSIAS και το περιοδικό Manufacturing με την Αιγίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας  και του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων είναι να προβληθούν οι εταιρείες που δημιουργούν και διατηρούν ασφαλείς χώρους εργασίας, αναπτύσσουν κουλτούρα προληπτικής υγείας και ασφάλειας σε εργοδότες και εργαζομένους και μπορεί να αποτελέσουν παραδείγματα προς μίμηση στους κλάδους που ανήκουν.

Ο  Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωνσταντίνος Χατζηδάκης κατά  τον χαιρετισμό του αφού περιέγραψε τη σημερινή κατάσταση ανάμεσα σε εργοδότες και εργαζομένους, αναφέρθηκε στις μεταβολές στην οργάνωση της εργασίας και τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις που μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών του παρελθόντος. «Ωστόσο» είπε «οι νέες προκλήσεις και τα εργατικά ατυχήματα που συνεχίζουν να συμβαίνουν δυστυχώς, είναι οι λόγοι για τους οποίους στο υπουργείο δεν εφησυχάζουμε, αλλά με την πολιτική που εφαρμόζουμε σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους στοχεύουμε σε συγκεκριμένα, μετρήσιμα αποτελέσματα για την πρόληψη των ατυχημάτων και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Είναι θέμα συνείδησης και υποχρέωσης απέναντι στους εργαζομένους».

Ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, κ. Αντώνης Χριστοδούλου, υποδέχτηκε αρκετούς από τους νικητές και στη δήλωσή του μεταξύ άλλων τόνισε ότι «Στον τομέα της Υγείας & Ασφάλειας της Εργασίας, η πανδημία είχε και έχει παρουσία σε όλες τις συζητήσεις, τις εργασιακές πρακτικές και τις μελέτες εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου. Σήμερα, στα Health & Safety Awards 2022, επιβραβεύονται οι επιχειρήσεις που δεν τιμωρούν αλλά εκπαιδεύουν, δεν επιβάλλουν αλλά εμπνέουν, στέκονται δίπλα και κατανοούν τις ανάγκες και προσδοκίες των εργαζομένων τους, βαδίζοντας σταθερά το δρόμο για τη βιώσιμη ανάπτυξη».   

Κορυφαία Βραβεία

Τα Health & Safety Awards 2022 περιλάμβαναν 5 κορυφαίες διακρίσεις τις οποίες απέσπασαν οι εταιρείες που συγκέντρωσαν την υψηλότερη αθροιστικά βαθμολογία από το σύνολο των βραβείων που απέσπασαν, αποδεικνύοντας το πολυδιάστατο έργο τους και τη σταθερή επένδυσή τους στην ΥΑΕ, έτσι:     
Occupational Health and Safety Team of the Year αναδείχθηκε η ΑΒΒ , το Distinguished Service of the Year απέσπασε η ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΕΠΕ , το Wellbeing Champion of the Year παρέλαβε η Αttica Group, το βραβείο Health and Safety Initiative of the Year έλαβε το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, ενώ το Pride Award κατέκτησε η Lamda Development S.A.

Τιμητικά Βραβεία

Από τις πιο ζεστές και συγκινητικές στιγμές της απονομής των Health & Safety Awards 2022 ήταν η ανακοίνωση των 2 Τιμητικών Βραβείων: στον κ. Γιάννη Δραπανιώτη,  Πρώην Γενικό Διευθυντής ΣΕΒ και Πρόεδρο τού Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής καί Ασφάλειας στην Εργασία, για τη συνολική συνεισφορά του στα θέματα της ΥΑΕ και στο Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας για το έργο που επιτελεί 30 χρόνια όσον αφορά την προώθηση των θεμάτων Υγιεινής  & Ασφαλείας στην εργασία. Το βραβείο του ΕΛΙΝΥΑΕ παρέλαβε η Πρόεδρος κυρία Ρένα Μπαρδάνη.   

Οι κορυφαίες δράσεις για την εργασιακή υγεία και ασφάλεια δεν εξαντλούνται στα προαναφερόμενα βραβεία! 

 Χορηγοί των Health & Safety Awards 2022 είναι οι εταιρείες  BioSafety,  Ergonomia και SAFETY  JOGGER INDUSTRIAL ενώ Υποστηρικτές είναι οι εταιρείες ActivePoint, Conik S.A, ErgoProlipsis και MOLOSSOS

Health & Safety Awards 2021

Recognizing success in improving health & safety at a pandemic era

Τα Health & Safety Awards επιβραβεύουν κάθε χρόνο και ειδικότερα σε αυτή τη δύσκολη χρονιά της πανδημίας,
αυτούς που δημιουργούν και διατηρούν ασφαλείς και υγιείς χώρους εργασίας και όσους καινοτομούν και επενδύουν
με αίσθημα ευθύνης στον εργαζόμενο.

Ενημερωθείτε για τις διαφορετικές κατηγορίες των βραβείων και αναδείξτε τις δικές σας πρακτικές, την ομάδα και την εταιρεία σας!

Οι κορυφαίοι στην Εργασιακή Υγεία & Ασφάλεια
την πιο ανατρεπτική χρονιά των τελευταίων 100 χρόνων!

Στον Φάρο, του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Μαϊου το event φωτογράφισης των νικητών στα Health & Safety Awards 2021. Ενα ζωντανό και γεμάτο αισιοδοξία event όπου τα στελέχη των επιχειρήσεων παρέλαβαν τα βραβεία τους, φωτογραφήθηκαν με συνεργάτες και εκπροσώπους των χορηγών των βραβείων, έκαναν δηλώσεις on camera και χαλαρή συζήτηση, υπό απόλυτα ασφαλείς συνθήκες, προσαρμοσμένες πλήρως στα υγειονομικά μέτρα των ημερών.

Στόχος των Health & Safety Awards είναι να προβληθούν οι εταιρείες που δημιουργούν και διατηρούν ασφαλείς χώρους εργασίας, αναπτύσσουν κουλτούρα προληπτικής υγείας και ασφάλειας σε εργοδότες και εργαζομένους και μπορεί να αποτελέσουν παραδείγματα προς μίμηση στους κλάδους που ανήκουν. Τα βραβεία διοργάνωσε για 8η χρονιά η Boussias υπό την Αιγίδα του ΕΛΙΝΥΑΕ.
Ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Αντώνης Χριστοδούλου, υποδέχτηκε αρκετούς από τους νικητές και στη δήλωσή του μεταξύ άλλων τόνισε ότι «Στον τομέα της Υγείας & Ασφάλειας της Εργασίας, η πανδημία είχε και έχει παρουσία σε όλες τις συζητήσεις, τις εργασιακές πρακτικές και τις μελέτες εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου. Η πιθανότητα της προσβολής εργαζομένων ή διοίκησης και οι συνέπειες που θα επέλθουν αν κάτι τέτοιο συμβεί σε μεγάλη κλίμακα στις επιχειρήσεις, μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην εταιρική λειτουργία, αλλά και στη ζωή των ίδιων των εργαζομένων. Σήμερα, στα Health & Safety Awards 2021, επιβραβεύονται οι επιχειρήσεις που δεν τιμωρούν αλλά εκπαιδεύουν, δεν επιβάλλουν αλλά εμπνέουν, στέκονται δίπλα και κατανοούν τις ανάγκες και προσδοκίες των εργαζομένων τους, βαδίζοντας σταθερά το δρόμο για τη βιώσιμη ανάπτυξη».

Χορηγοί των Health & Safety Awards 2021 είναι οι εταιρείες Σαμαράς & Συνεργάτες ΕΠΕUnison και Ergonomia.

Health & Safety Awards 2021

Health & Safety Awards 2020

Κορυφαίες εταιρείες στην Εργασιακή Υγεία & Ασφάλεια είναι οι...

Στη σκιά του Covid-19 ανακοινώθηκαν οι νικητές των Health & Safety Awards 2020 από την ιστοσελίδα www.hsawards.gr. Η φετινή παγκόσµια υγειονοµική κρίση δεν επέτρεψε να πραγµατοποιηθεί η γνωστή λαµπερή τελετή απονοµής, ωστόσο οι βραβευµένες πρακτικές θα επικοινωνηθούν στο επόµενο διάστηµα από τους ίδιους τους βραβευµένους, αλλά και από τη διοργανώτρια εταιρεία BOUSSIAS, µε αναφορές στα περιοδικά και στα social media των βραβείων. Στόχος είναι να προβληθούν οι νικητές και να γίνουν παραδείγµατα προς µίµηση, αναπτύσσοντας κουλτούρα προληπτικής υγείας και ασφάλειας σε εργοδότες και εργαζοµένους.

Health & Safety Awards 2020

Η Κριτική Επιτροπή των Health & Safety Awards ανέδειξε για 7η χρονιά τις καλύτερες πρακτικές στη διαχείριση Υγείας & Ασφάλειας από επιχειρήσεις, οργανισµούς, φορείς και παρόχους υπηρεσιών. Κάθε διακριθείσα εταιρεία είχε την ευκαιρία σε προκαθορισµένη ώρα την Τετάρτη 10 και την Πέµπτη 11 Ιουνίου να παραλάβει τα βραβεία της στο Irene Bailey Open Air Theater του Αµερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (Pierce-Deree-Alba), στην Αγία Παρασκευή, που φιλοξένησε µε απόλυτη ασφάλεια αυτές τις συναντήσεις. Τα στελέχη των εταιρειών, παραλαµβάνοντας τα βραβεία τους, είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν, να κάνουν δηλώσεις, να συναντήσουν τους χορηγούς – Ergonomia και Σαµαράς & Συνεργάτες- και να απολαύσουν για λίγο το ποτό τους στο καταπράσινο περιβάλλον του Κολλεγίου.

Ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Αντώνης Χριστοδούλου, υποδέχτηκε αρκετούς από τους νικητές και στη δήλωσή του µεταξύ άλλων τόνισε ότι «µεγαλώνει διαρκώς η ανάγκη για ενηµέρωση και ενίσχυση της επικοινωνίας της ΥΑΕ και είναι πολύ σηµαντικό να υπάρχουν πρωτοβουλίες που εστιάζουν σε δραστηριότητες ενηµέρωσης, προβολής και επιβράβευσης σχετικών προσπαθειών.

Ιδιαίτερα σήµερα που δοκιµάζονται τα συστήµατα όλων των εταιρειών αλλά και των εργασιακών σχέσεων από τις συνέπειες της πανδηµίας του κορονοϊού, αυτές οι διακρίσεις αποκτούν ακόµα σηµαντικότερο ρόλο».

 

Mεγάλα Βραβεία

Τα Health & Safety Awards 2020 περιλάµβαναν έξι κορυφαίες διακρίσεις τις οποίες απέσπασαν οι εταιρείες που συγκέντρωσαν συνολικά τα περισσότερα βραβεία, αποδεικνύοντας το πολυδιάστατο έργο τους, έτσι: Occupational Health and Safety Team of the Year αναδείχθηκε η Ε∆Α Αττικής, Distinguished Service of the Year αναδείχθηκε η Ergonomia, Wellbeing Champion of the Year η OTE Group, Health and Safety Initiative of the Year ο Όµιλος Φαρµακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (UniPharma, Intermed, Pharmabelle) και το Pride Award κατέκτησε η Ελληνικά Πετρέλαια.

 

Winners σε διαφορετικούς επιχειρηµατικούς κλάδους

Στην πρώτη ενότητα που απευθυνόταν σε «Εταιρείες, Φορείς και Οργανισµούς», Winners στον κλάδο τους αναδείχθηκαν οι: OTE Group of Companies, COCA-COLA ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ Ελλάδος, BARILLA – Ergonomia, ∆ΕΣΦΑ, EΛΠΕ, Ε∆Α Αττικής, ENEL Green Power, Παπαστράτος, Όµιλος Φαρµακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη και Γέφυρα.

 

Χρυσοί νικητές

Στη δεύτερη ενότητα που βραβεύθηκαν «∆ραστηριότητες σε Εγκαταστάσεις και Υποδοµές», Gold βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες: UNI-PHARMA, PeopleCert και A. Ζησιµόπουλος. Στην τρίτη ενότητα που ήταν αφιερωµένη σε «∆ραστηριότητες Εµπέδωσης Εταιρικής Κουλτούρας Υγείας & Ασφάλειας», τα χρυσά βραβεία έλαβαν οι εταιρείες: COCA-COLA ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ Ελλάδος (2), Ε∆Α Αττικής (5), OTE, Ελληνικός Χρυσός (2), ΤΕΡΝΑ-GEP, Αλουµίνιον της Ελλάδος, Γέφυρα, Barilla Hellas, GEP (2), Intracom Telecom, Johnson & Johnson, Stavros Niarchos Foundation Cultural Center – Ergonomia, ΕΛΠΕ (3), Victus Networks, Όµιλος Ηρακλής (2), Ολυµπία Οδός Λειτουργία, Active Point, To Χαµόγελο του Παιδιού – Ergonomia, Παπαστράτος και ΗΡΩΝ. Στην τέταρτη ενότητα «∆ραστηριότητες Υγείας & Ευεξίας» Gold βραβεία κατέκτησαν οι: Όµιλος ΟΠΑΠ, ΟΤΕ (3), METRO, Παπαστράτος, Ergonomia και Αλουµίνιον της Ελλάδος. Τέλος, τα τρία θεµατικά χρυσά βραβεία, που φέτος επικεντρώθηκαν στο Environmental Management, έλαβαν οι εταιρείες ∆ΕΣΦΑ, ENEL και Παπαστράτος.

Health & Safety Awards 2019

Health & Safety Come...First

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019, στο Anais Club, η Τελετή Απονομής των Health & Safety Awards 2019. Για μια ακόμα χρονιά, η αγορά επικρότησε «ηχηρά» τις καλύτερες πρακτικές για την Υγεία & Ασφάλεια στους χώρους εργασίας. Η διοργάνωση των Health & Safety Awards επιβραβεύει και αναδεικνύει τις καλύτερες πρακτικές στη διαχείριση Υγείας & Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους από επιχειρήσεις, οργανισμούς, φορείς και παρόχους υπηρεσιών.

Στην τελετή απονομής, παρευρέθηκαν 350 υψηλόβαθμα στελέχη των βραβευθέντων επιχειρήσεων, εκπρόσωποι υπουργείων, οργανισμών, φορέων και επαγγελματικών συνδέσμων, καθώς και decision-makers της αγοράς.

Ο πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Αντώνης Χριστοδούλου, «άνοιξε» τη βραδιά παρουσιάζοντας στοιχεία σχετικά με την ΥΑΕ στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ παράλληλα υπογράμμισε την «αξία» της εφαρμογής όλων των σχετικών διατάξεων. Στη συνέχεια, επισήμανε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν μεγάλα περιθώρια εξέλιξης και ανάπτυξης των θεμάτων ΥΑΕ και πολλαπλές αναδυόμενες προκλήσεις και ευκαιρίες. Με το σύνθημα «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ», ο Αντώνης Χριστοδούλου τόνισε ότι μεγαλώνει η ανάγκη για ενημέρωση και ενίσχυση της επικοινωνίας της ΥΑΕ και είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν πρωτοβουλίες που εστιάζουν σε δραστηριότητες ενημέρωσης, προβολής και επιβράβευσης σχετικών προσπαθειών. Η διοργάνωση των Health & Safety Awards, υποστήριξε ο Αντώνης Χριστοδούλου, συμβάλλει με συνέπεια εδώ και 6 χρόνια καθοριστικά προς αυτήν την κατεύθυνση. H βραδιά ολοκληρώθηκε με ενδιαφέρουσες συζητήσεις, networking και κρασί, στον όμορφο χώρο του Anais Club.

Health & Safety Awards 2019 ceremony
Βραβεία και Διακρίσεις

Στην πρώτη ενότητα που απευθυνόταν σε «Εταιρείες, Φορείς και Οργανισμούς», Winners στον κλάδο τους αναδείχθηκαν οι Ελληνικά Πετρέλαια, Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ), Coral, Coca-Cola Τρία Έψιλον, Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής, Παπαστράτος, Johnson & Johnson Hellas, Lamda Δομή και Arkas Hellas.

Στη δεύτερη ενότητα που βραβεύθηκαν «Δραστηριότητες σε Εγκαταστάσεις και Υποδομές», Gold βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες Kleemann και Ελληνικά Πετρέλαια.

Στην τρίτη ενότητα που ήταν αφιερωμένη σε «Δραστηριότητες Εμπέδωσης Εταιρικής Κουλτούρας Υγείας & Ασφάλειας», στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου βρέθηκαν οι Coca-Cola Τρία Έψιλον, Victus Networks, Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής, Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού , Goldair Handling, Όμιλος Ηρακλής, Johnson & Johnson Hellas, Coral Gas, Ολυμπία Οδός Λειτουργία, Imerys Greece, OTE Group, Ιχθυοτροφεία Σελόντα και Ergonomia.

Health & Safety Awards 2018

Η Βραδιά που «Έλαμψαν» τα Αστέρια για την Εργασιακή Υγεία & Ασφάλεια

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Τελετή Απονομής των Health & Safety Awards 2018. Για μια ακόμα χρονιά, η αγορά επικρότησε «ηχηρά» τις καλύτερες πρακτικές για την Υγεία & Ασφάλεια στους χώρους εργασίας.

Η διοργάνωση των Health & Safety Awards επιβραβεύει και αναδεικνύει τις καλύτερες πρακτικές στη διαχείριση Υγείας & Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους από επιχειρήσεις, οργανισμούς, φορείς και παρόχους υπηρεσιών. Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν 300 υψηλόβαθμα στελέχη των βραβευθέντων επιχειρήσεων, εκπρόσωποι υπουργείων, οργανισμών, φορέων και επαγγελματικών συνδέσμων, καθώς και decision makers της αγοράς.

Health & Safety Awards 2018 Ceremony

Ο πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Αντώνης Χριστοδούλου, «άνοιξε» τη βραδιά παρουσιάζοντας στοιχεία σχετικά με την ΥΑΕ στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ παράλληλα υπογράμμισε την «αξία» της φαρμογής όλων των σχετικών διατάξεων. Στη συνέχεια, επισήμανε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν μεγάλα περιθώρια εξέλιξης και ανάπτυξης των θεμάτων ΥΑΕ και πολλαπλές αναδυόμενες προκλήσεις και ευκαιρίες. Ταυτόχρονα, ο Χριστοδούλου τόνισε ότι μεγαλώνει η ανάγκη για ενημέρωση και ενίσχυση της επικοινωνίας της ΥΑΕ και είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν πρωτοβουλίες που εστιάζουν σε δραστηριότητες ενημέρωσης, προβολής και επιβράβευσης σχετικών προσπαθειών. Η διοργάνωση των Health & Safety Awards, υποστήριξε ο πρόεδρος, συμβάλλει με συνέπεια εδώ και 6 χρόνια καθοριστικά προς αυτήν την κατεύθυνση.

Βραβεία και Τιμητικές Διακρίσεις

Ιδιαίτερα σημαντική στιγμή της βραδιάς υπήρξε η απονομή των Τιμητικών Βραβείων προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (το βραβείο παρέλαβε ο Λυμπέρης Ζαμπέτας, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού και Περιβάλλοντος και Συνταγματάρχης του Νομικού Σώματος), το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (το βραβείο παρέλαβε ο Θεόδωρος Δέδες, Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου) και το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη “CSR HELLAS” (το βραβείο παρέλαβε ο Πάκης Παπαδημητρίου, Αντιπρόεδρος Δ.Σ.) για τη συνολική συνεισφορά τους στον κλάδο.

Στην πρώτη ενότητα που απευθυνόταν σε «Εταιρείες, Φορείς και Οργανισμούς», Winners στον κλάδο τους αναδείχθηκαν οι FrieslandCampina Hellas, Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ), Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Παπαστράτος, Goldair Handling, Knauf Γυψοποιία και Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής.

Στη δεύτερη ενότητα που βραβεύθηκαν «Δραστηριότητες σε Εγκαταστάσεις και Υποδομές», Gold βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες OTE, ΟΠΑΠ και Μυτιληναίος.

Στην τρίτη ενότητα που ήταν αφιερωμένη σε «Δραστηριότητες Εμπέδωσης Εταιρικής Κουλτούρας Υγείας & Ασφάλειας», στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου βρέθηκαν οι Μυτιληναίος, Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ), Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής, Ελληνικά Πετρέλαια, Παπαστράτος, Χάλυψ Δομικά Υλικά, Motor Oil – Διυλιστήρια Κορίνθου, Avin Oil, Coral, Όμιλος Ηρακλής, Imerys Greece και OTE.

Health & Safety Awards 2016

Rewarding Excellence in Health & Safety

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016, στον πολυχώρο Αθηναΐς, η τελετή απονομής των Health & Safety Awards 2016. Η αγορά επικρότησε ηχηρά τις καλύτερες πρακτικές για την υγεία και ασφάλεια στους χώρους εργασίας.

Η διοργάνωση των Health & Safety Awards επιβραβεύει και αναδεικνύει τις καλύτερες πρακτικές στη διαχείριση Υγείας & Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, από επιχειρήσεις, οργανισμούς, φορείς και παρόχους υπηρεσιών. Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν πάνω από 200 υψηλόβαθμα στελέχη των βραβευθέντων επιχειρήσεων, εκπρόσωποι υπουργείων, φορέων και επαγγελματικών συνδέσμων, καθώς και decision makers της αγοράς.

Η διοργάνωση των Health & Safety Awards επιβραβεύει και αναδεικνύει τις καλύτερες πρακτικές στη διαχείριση Υγείας & Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους από επιχειρήσεις, οργανισμούς, φορείς και παρόχους υπηρεσιών. Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν 300 υψηλόβαθμα στελέχη των βραβευθέντων επιχειρήσεων, εκπρόσωποι υπουργείων, οργανισμών, φορέων και επαγγελματικών συνδέσμων, καθώς και decision makers της αγοράς.

Health & Safety Awards 2016 Ceremony

Ο πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής Αντώνης Χριστοδούλου, ανοίγοντας την τελετή απονομής, τόνισε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν μεγάλα περιθώρια εξέλιξης και ανάπτυξης των θεμάτων ΥΑΕ και πολλαπλές αναδυόμενες προκλήσεις και ευκαιρίες. Η κρίση είναι πάντα και πρόκληση και αυτή είναι η σύγχρονη τάση. Υπάρχει δε ανάγκη για ενημέρωση και ενίσχυση της επικοινωνίας της ΥΑΕ και είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν πρωτοβουλίες που εστιάζουν σε δραστηριότητες ενημέρωσης, προβολής και επιβράβευσης σχετικών προσπαθειών. Η διοργάνωση των Health & Safety Awards, τόνισε ο Αντώνης Χριστοδούλου, συμβάλλουν καθοριστικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Health & Safety Awards 2015

Η Υγεία & Ασφάλεια στους χώρους εργασίας, στο βάθρο των διακρίσεων

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015, στο ξενοδοχείο Grande
Bretagne, η τελετή απονομής των Health & Safety Awards 2015. Η αγορά, επικρότησε ηχηρά τις καλύτερες πρακτικές για την υγεία και ασφάλεια στους χώρους εργασίας.

Health & Safety Awards 2015 Ceremony

Ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, επισήμανε στη διάρκεια του Χαιρετισμού του ότι η μη πρόληψη στα θέματα υγείας ασφάλειας εργασίας κοστίζει στη χώρα μας το 4% του ΑΕΠ. Ανέφερε ότι ήδη το Υπουργείο οργανώνει την εθνική στρατηγική υγείας και ασφάλειας για το 2016-2018 και ακόμη ότι η απόλυτη εφαρμογή όλων των σχετικών μέτρων μειώνει τον ανθρώπινο πόνο προσδίδοντας ταυτόχρονα σημαντικά οφέλη στην εθνική οικονομία.

Η διοργάνωση των Health & Safety Awards επιβραβεύει και αναδεικνύει τις καλύτερες πρακτικές στη διαχείριση Υγείας & Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, από επιχειρήσεις, οργανισμούς, φορείς και παρόχους υπηρεσιών. Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν πάνω από 350 υψηλόβαθμα στελέχη των βραβευθέντων επιχειρήσεων, εκπρόσωποι υπουργείων, φορέων και επαγγελματικών συνδέσμων, καθώς και decision makers της αγοράς και δημοσιογράφοι. Τα βραβεία παρουσίασαν η Κατερίνα Δρόσου, Διευθύντρια Σύνταξης της έκδοσης Plant Management της BOUSSIAS και ο Κωνσταντίνος Μάντζιος, Συντονιστής της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων, Ναυτικός Μηχανολόγος MSc, Επικεφαλής Επιθεωρητής Συστημάτων Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία.

Health & Safety Awards 2014

Την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014, στο ξενοδοχείο Grand Bretagne, πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά εορταστική ατμόσφαιρα η τελετή απονομής των Health & Safety Awards 2014, της διοργάνωσης που βραβεύει και αναδεικνύει τις καλύτερες πρακτικές στη διαχείριση Υγείας & Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, από επιχειρήσεις, οργανισμούς, φορείς και παρόχους υπηρεσιών.

Health & Safety Awards  2014

Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν πάνω από 350 υψηλόβαθμα στελέχη των βραβευθέντων επιχειρήσεων, εκπρόσωποι υπουργείων, φορέων και επαγγελματικών συνδέσμων, καθώς και decision makers της αγοράς και δημοσιογράφοι. Τα βραβεία παρουσίασε η ηθοποιός Αλίνα Koτσοβούλου. Τα Health & Safety Awards διοργανώνονται από την BOUSSIAS και την έκδοση Plant Management, με στόχο την ανάδειξη των βέλτιστων πρακτικών στo νευραλγικό θέμα της Υ&Α στον εργασιακό χώρο. Τη βραδιά άνοιξε ο πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Ομότιμος Καθηγητής και πρώην Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Δρ. Νίκος Μαρκάτος, ο οποίος αναφέρθηκε στις φετινές συμμετοχές της διοργάνωσης, στον τρόπο που έγινε η αξιολόγησή τους, αλλά και στην ανάγκη για ενημέρωση και ενίσχυση της επικοινωνίας της Υ&Α στον χώρο εργασίας, όπως και τις σημαντικές δυνατότητες εξέλιξης και βελτίωσης που πρέπει να έχει στην Ελλάδα.

Η διοργάνωση των Health & Safety Awards επιβραβεύει και αναδεικνύει τις καλύτερες πρακτικές στη διαχείριση Υγείας & Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, από επιχειρήσεις, οργανισμούς, φορείς και παρόχους υπηρεσιών. Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν πάνω από 350 υψηλόβαθμα στελέχη των βραβευθέντων επιχειρήσεων, εκπρόσωποι υπουργείων, φορέων και επαγγελματικών συνδέσμων, καθώς και decision makers της αγοράς και δημοσιογράφοι. Τα βραβεία παρουσίασαν η Κατερίνα Δρόσου, Διευθύντρια Σύνταξης της έκδοσης Plant Management της BOUSSIAS και ο Κωνσταντίνος Μάντζιος, Συντονιστής της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων, Ναυτικός Μηχανολόγος MSc, Επικεφαλής Επιθεωρητής Συστημάτων Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία.

 

Tα βραβεία και οι νικητές

Occupational Health & Safety Team of the Year
ATTICA GROUP
Distinguished Service of the Year
GEP
Wellbeing Champion of the Year
Όμιλος ΟΤΕ
Health & Safety Initiative of the Year
HelleniQ Energy Holdings A.E.
Εταιρεiες, Φορεiς & Οργανισμοί / Companies & Organizations
Κατασκευές - Κτήρια / Έργα Μ.Μ.Μ.
WINNER Κ/Ξ ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ – WEBUILD – HITACHIRAIL STS  -  ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ε.Π.Ε.: Ασφάλεια στην εκτέλεση του έργου «Μελέτη, Κατασκευή και Θέση σε Λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης»
Κατασκευές - Κτήρια / Data Centre 
WINNER DIGITAL REALTY – ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ – MYTILINEOS: Εργασίες Μελέτης, Σχεδιασμού και Κατασκευής του Κελύφους, του Πυρήνα και των Ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του Κέντρου Δεδομένων ATH3
Κατασκευές - Κτήρια / Building, Construction & Property  Activities
WINNER LAMDA DEVELOPMENT  S.A. - BIOSAFETY S.A. - EKTER S.A. : Ενσωμάτωση σύγχρονων μεθοδολογιών στην εκπόνηση της τεκμηρίωσης ΥΑΕ για το νέο κτίριο μετεγκατάστασης  των συλλόγων  ΑΜΕΑ στο Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού - Αγιου Κοσμά
Λατομεία & Εξόρυξη / Natural Resources & Mining
WINNER Ελληνικός Χρυσός: Σύστημα Μέτρησης, Καταγραφής και Παρακολούθησης Φυσικοχημικών Παραγόντων σε Υπόγειο Μεταλλευτικό Έργο (Canary Project) & UG Safety Monitoring System - Σύστημα Ασφαλούς λειτουργίας Υπόγειου Μεταλλείου
Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας / Utilities Services
WINNER ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε. / ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ (ΔΥΑΕ): Πρωτοβουλίες - Πρακτικές για τον Έλεγχο της Ποιότητας του Αέρα στους Εσωτερικούς Χώρους Εργασίας της ΔΕΗ Α.Ε.
Βιομηχανία Παραγωγής Προιόντων Καπνού
WINNER PAPASTRATOS: Η κοινότητα των Safety Champion & η συμμετοχή τους στην Εκτίμηση Επαγγελματικού Κινδύνου/ Συμμετοχή των εργαζομένων στη διαμόρφωση & διαχείριση του EHS Management System
Φαρμακευτικές Εταιρείες / Pharmaceutical Companies
WINNER MERCK SA: Κυρίαρχη συνιστώσα της λειτουργίας μας στη Merck είναι το ανθρώπινο δυναμικό μας και η υγεία και ασφάλεια του.
M.M.M. - Μεταφορές / Transportation (Air, Rail, Sea, Public)
WINNER Κ.Τ.Ε.Λ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. - ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ε.Π.Ε.: Η ασφάλεια στη μεταφορά  ατόμων, δεμάτων & αποσκευών στις Αστικές & Υπεραστικές Συγκοινωνίες
Υποδομές Μεταφορών / Transportation Infrastructure
WINNER Νέα Οδός-Κεντρική Οδός: Σειρά δράσεων με στόχο την κορυφή στην Υγεία & Ασφάλεια των ανθρώπων μας
 Ναυτιλία / Shipping
WINNER Attica Group: Αποστολή μας να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες θαλάσσιας μεταφοράς
Νοσοκομεία & Μονάδες Υγείας (Δημόσια & Ιδιωτικά) / Hospital  & Healthcare
WINNER ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ - ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΜΟΛΑΩΝ: Δημιουργία Πρότυπης Νοσηλευτικής Μονάδας
Εταιρείες Παροχής Υπηρεσιών / Service |Ground Handling Service
WINNER Goldair Handling S.A. : : WE ARE SAFETY
Εταιρείες Παροχής Υπηρεσιών / Call Center
WINNER Teleperformance Greece : Εταιρείες Παροχής Υπηρεσιών
Δημόσια Διοίκηση / Public Administration & Public Services
WINNER GEP: Διαμόρφωση και παγίωση κουλτούρας πρόληψης για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στους εθελοντές πυροσβέστες
Τηλεπικοινωνίες / Telecommunications
WINNER Όμιλος ΟΤΕ: Πρόγραμμα Δράσεων «Ζούμε καλύτερα…»
Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών / Food & Drink Industry
WINNER COCA-COLA ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ: Στρατηγική Υγείας & Ασφάλειας
Πετρέλαιο & Πετροχημικά / Oil & Gas Industry
WINNER ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΑ ΑΒΕΕ (μέλος του Ομίλου Helleniq Energy): Ολιστική προσέγγιση & Βελτίωση επιδόσεων Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία
Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας / Renewable Energy Sources
WINNER Enel Green Power Hellas: Πάνω από 10 χρόνια  χωρίς ατύχημα (3.690 ημέρες)
Δραστηριότητες σε Εγκαταστάσεις & Υποδομές / Activities at Work Establishments
Υγιής & Ασφαλής Εργασιακός Χώρος / Healthy & Safe  Workplace
GOLD Lamda Development S.A. JV Intergeo - Antipollution- Samaras and Assosiates: Διαχείριση της Υγείας και Ασφάλειας στο έργο της Αππορύπανσης και Εξυγίανσης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά
SILVER Attica Group: Δεσμευόμαστε να καλλιεργήσουμε ένα υγιές και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον
BRONZE FrieslandCampina Hellas-NOYNOY: Πρότυπο ασφάλειας και υγιεινής το Πρότυπο εργοστάσιο ΝΟΥΝΟΥ στην Πάτρα με το πρόγραμμα “Safety At Work”
Υγιής & Ευχάριστος Εργασιακός Χώρος / Healthy & Wellbeing  Space
GOLD PwC
SILVER Teleperformance Greece
BRONZE Όμιλος ΟΤΕ
Αναβάθμιση & Εκσυχρονισμός Εγκαταστάσεων / Work Ηealth  and Safety Invention
GOLD Ελληνικός Χρυσός: UG Safety Monitoring System - Σύστημα Ασφαλούς λειτουργίας Υπόγειου Μεταλλείου
SILVER Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ– ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ Α.Ε.: Εξειδικευμένες μελέτες Αναγνώρισης και Αξιολόγησης κινδύνου Έκρηξης και μελετών HAZARD AND OPERABILITY ‘’HAZOP’’ για την ασφαλή διαχείριση και χρήση των καυσίμων των Εργοστασίων του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ
SILVER ΔΕΠΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ - ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ Α.Ε.: Μία «διαφορετική» προσέγγιση  στην έρευνα αναζήτησης νέου υποψήφιου χώρου στέγασης υπηρεσιών της ΔΕΠΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ με γνώμονα την Ασφάλεια και Υγεία των εργαζομένων
SILVER COCA-COLA ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ: Καινοτόμες Πρακτικές Ασφάλειας στον χώρο της Αποθήκης
BRONZE BARILLA HELLAS A.E. & REDEX  : Αναβάθμιση Ηλεκτρολογικής Εγκατάστασης εργοστασίου για την εναρμόνιση με το πρότυπο HD384
BRONZE EUROPA PROFIL ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ Α.Β.Ε.: Εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων στο τμήμα της Διέλασης
Εκκένωση Εγκαταστάσεων / Premises Evacuation
GOLD Attica Group: Η εκκένωση ως σημαντικότερη πρακτική για την υγεία και ασφάλεια εργαζόμενων, επιβατών και συνεργατών
SILVER GEP - ΕΛΠΕ: Μελέτη φωτισμού έκτακτης ανάγκης και ασφαλής σχεδιασμός οδεύσεων διαφυγής στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ
BRONZE ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε. / ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ (ΔΥΑΕ): ΣΑΕΚ - Άσκηση εκκένωσης κεντρικών υπηρεσιών ΔΕΗ Α.Ε. - Μέριμνα για άτομα με αναπηρία
BRONZE ELECTROVAM Α.Ε.  – ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ε.Π.Ε. : Εκπαιδεύσεις στο σχέδιο Εκκένωσης και Εκτάκτου Ανάγκης των εγκαταστάσεων της ELECTROVAM A.E.
Κινητή μονάδα αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών/  Critical Incident Response Unit
GOLD Ελληνικά Πετρέλαια ΔΕΠΠΠ (μέλος του Ομίλου HelleniQ Energy): Χορηγία κινητής μονάδας UAV (drone) στην 2η ΕΜΑΚ
SILVER GEP– ALTER EGO: Αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών στις εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ
Διαχείριση επισκεπτών / Preparing Workplaces
GOLD Attica Group: Κάθε επιβάτης είναι επισκέπτης μας και διασφαλίζουμε την υγεία & ασφάλειά του ταξιδεύοντας υπεύθυνα!
SILVER GEP– ALTER EGO: Καθημερινή φροντίδα υγείας για τους επισκέπτες - χρήστες του ΚΠΙΣΝ
BRONZE Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας: Αντιμετωπίζουμε τους επισκέπτες μας ως δικούς μας ανθρώπους.
Δραστηριότητες Εμπέδωσης Κουλτούρας Υγείας & Ασφάλειας / Activities for Building Health & Safety Culture
Κουλτούρα Υγείας & Ασφάλειας / Health & Safety Culture
GOLD ΑΕ ΤΙΤΑΝ: BEST-TITAN / 10 χρόνια συνεργασίας για εκπαίδευση φοιτητών Πολυτεχνικών Σχολών σε θέματα ΥΑΕ 
SILVER ELAIS - Unilever Hellas S.A.: «Υγεία και Ασφάλεια εργαζομένων στις εταιρικές εκδηλώσεις»
SILVER TÜV HELLAS (TÜV NORD) Α.Ε. ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ OMICRON SAFETY CONSULTING: Πρόγραμμα Κατάρτισης & Πιστοποίησης για την ειδικότητα "ΛΕΒΑΔΟΡΟΣ" για 1η φορά στην ελληνική αγορά
BRONZE ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: "SAFE HOSPITAL" - Υιοθέτηση κωδικοποιημένου σχεδίου απόκρισης σε επείγουσες καταστάσεις
BRONZE GEP - Enercon: Πρωτοβουλία για τη διαμόρφωση κουλτούρας Υγείας και Ασφάλειας στην ENERCON
BRONZE PAPASTRATOS : Η κοινότητα των Safety Champion & η συμμετοχή τους στην Εκτίμηση Επαγγελματικού Κινδύνου/ Συμμετοχή των εργαζομένων στη διαμόρφωση & διαχείριση του EHS Management System
Αντιμετώπιση κρίσεων / Crisis Response
GOLD PwC : Crisis Response
SILVER Cetracore - Jetoil Α.Ε.  -  ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ε.Π.Ε.: Δράσεις περιορισμού επιπτώσεων μεγάλου βιομηχανικού ατυχήματος
BRONZE TotalEnergies Marketing Hellas SA : Διαχείριση Κρίσεων στην TotalEnergies
BRONZE Όμιλος ΟΤΕ: Ευέλικτοι και αποτελεσματικοί μηχανισμοί πρόληψης, διαχείρισης και αντιμετώπισης κρίσεων
Καμπάνιες / Workplace Campaign
GOLD GEP: Καμπάνια #SaveLives | Every second counts | Learn first aid
SILVER ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ Μ.Α.Ε.: Καμπάνιες ασφάλειας, γιατί στην ΕΔΑ Αττικής: ΑΣΦΑΛΩΣ ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ!
SILVER ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΕ: Stop the Drop
SILVER MOTOR OIL HELLAS: Ενίσχυση κουλτούρας ασφαλείας μέσω από καμπάνιες
BRONZE ΧΑΛΥΨ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ Α.Ε. / Heidelberg Materials : Workplace Campaign
BRONZE RMS ΕΞΥΠΠ & INDITEX HELLAS :  «Εργονομία στην ορθοστατική εργασία, την καθιστική εργασία και τη χειρωνακτική διακίνηση φορτίων» στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εκστρατείας «Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας 2020-22»
Αποτελεσματική Συμμετοχή Εργαζομένων / Employees  Involvement
GOLD Qualco Group: Η εμπειρία του εργαζόμενου ως κορυφαία προτεραιότητα
SILVER Goldair Handling S.A.: Reporting Culture in Goldair Handling
BRONZE PAPASTRATOS: Η κοινότητα των Safety Champion & η συμμετοχή τους στην Εκτίμηση Επαγγελματικού Κινδύνου/ Συμμετοχή των εργαζομένων στη διαμόρφωση & διαχείριση του EHS Management System
Δράσεις ευαισθητοποίησης Α.Δ
GOLD FrieslandCampina Hellas-NOYNOY: Πρόγραμμα Behavioral Based Safety (BBS) στο Πρότυπο Εργοστάσιο ΝΟΥΝΟΥ στην Πάτρα
SILVER Αλουμίνιον της Ελλάδος, Κλάδος Μεταλλουργίας, MYTILINEOS Energy & Metals: Περίπτερο Ασφάλειας
SILVER AVIN OIL: HSSE Training Program - Ιδιολειτουργούμενα Πρατήρια
SILVER TotalEnergies Marketing Hellas SA: Εκπαίδευση, το πιο ισχυρό εργαλείο της TotalEnergies στα θέματα HSE
BRONZE Four Seasons Astir Palace Hotel Athens – ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ Α.Ε.: Εκπαίδευση στην ΚΑΡΠΑ, χρήση AED, θέση ανάνηψης & Μέθοδος Heimlich
Εκπαίδευση προσωπικού
GOLD RMS ΕΞΥΠΠ & ΠΑΝEΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – «INNORA» &  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ «ΟΒΕΑΜΜΕ»: Εκπαίδευση Τεχνικών Συντήρησης  Αυτοκινήτων και Οδηγών Οδικής Βοήθειας στην Αναγνώριση των Κινδύνων των Αμιγώς Ηλεκτρικών Οχημάτων
SILVER Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα "LIFE"
SILVER GEP: Πρωτοπόρες ενέργειες για την εξέλιξη της εκπαίδευσης Υ&Α στην Ελλάδα
SILVER OMICRON SAFETY CONSULTING Ε.Ε. - Συνεργασία με τον Οργανισμό Επιθεώρησης και Πιστοποίησης TÜV HELLAS (TÜV NORD): Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ειδικότητας "Λεβαδόρος", με διαδικασία διαπιστευμένης αξιολόγησης (βάσει πρωτύπου ΕΛΟΤ EN ISO/IEC 17024)
BRONZE Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας: Η καινοτομία και η συνέπεια στο επίκεντρο των προσπαθειών μας για τη βέλτιστη δυνατή εκπαίδευση του προσωπικού
BRONZE ACTIVE POINT - ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Σχεδιασμός και υλοποίηση πλάνου αντιμετώπισης έκτακτου περιστατικού στα αιολικά πάρκα της  ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ
Παροχή Υπηρεσιών Yγείας & Aσφάλειας της Eργασίας /  Involvement in Safety & Health
GOLD Biosafety S.A.: Η ανάπτυξη ενός αξιόπιστου και  εύχρηστου εργαλείου υποστήριξης λήψης απόφασης  σχετικά με την επιλογή Χώρου - Σημείου Συγκέντρωσης
SILVER EHSQ Development: Σχέδιο Διαχείρισης Κυκλοφορίας και η δημιουργία διαδικασιών LOTOTO 
BRONZE ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ε.Π.Ε.: Παροχή υπηρεσιών Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία με βιώσιμα χαρακτηριστικά Ολικής Ποιότητας
Οδική ασφάλεια & Επαγγελματικοί Οδικοί Κίνδυνοι / Fleet  Safety
GOLD Παπαστρατος - Philip Morris International: Fleet Safety - Καινοτομία με το FleetDefense
SILVER ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ PACK ABEE: Οδηγώ με Προσοχή – Κερδίζω στη Ζωή
SILVER DHL Express (ΕΛΛΑΣ) ΑΕ: Road Safety
BRONZE ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε.: Ασφαλής Διαχείριση Εταιρικού Στόλου & Εκπαίδευσης Οδηγών
BRONZE ΟΜΥΑ ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ - ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΕΠΕ: Εμπέδωση Κουλτούρας Οδικής Ασφάλειας μέσω Ολιστικού Προγράμματος Εκπαίδευσης - Πρακτική εξάσκηση με χρήση προσομοιωτή
Επικαιροποίηση & Βελτίωση Συστήματος Υγείας & Ασφάλειας  / H&S System Update & Performance Improvement
GOLD MOTOR OIL HELLAS: Ψηφιοποίηση Συστήματος Υγείας και Ασφάλειας Διυλιστηρίου
SILVER D MARIN: Διαχείρηση Τουριστικων Λιμένων
SILVER ELPEDISON  – Ergonomia SA: Eκπαίδευση Root Cause Analysis (RCA), Εφαρμογή στην Πράξη Why Tree» 
BRONZE Attica Group: Επικαιροποίηση & Βελτίωση του Συστήματος Υγείας και Ασφάλειας μέσω ενοποίησης προτύπων συστημάτων
Δράσεις πρόληψης Covid-19 / Preventing the Spread of  Covid-19
GOLD Attica Group: Δέσμευσή μας η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας
SILVER Όμιλος ΟΤΕ: Δράσεις πρόληψης & Μέσα αντιμετώπισης στους χώρους εργασίας
BRONZE UNI-PHARMA SA & InterMed SA: ΟΦΕΤ- Αποτελεσματικές λύσεις στην πανδημία & στην post Covid εποχή
Δραστηριότητες Υγείας & Ευεξίας / Health & Wellbeing Activities
 Υγεία & Ευεξία / Health & Wellness Initiatives
GOLD DHL Express (ΕΛΛΑΣ) ΑΕ: Fit For Work, Fit For Life
GOLD Lamda Development S.A- Jacobs Corp.: One Million Lives: Αναβαθμίζοντας την ψυχική υγεία και ευεξία στο έργο της Αναπτυξης του Ελληνικού με μία εργαλειοθήκη Παγκόσμιου επιπέδου
SILVER SYNGENTA HELLAS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕΒΕ: Θεμέλιο επιτυχίας της Syngenta Hellas η υγεία και η ευεξία των εργαζομένων της
SILVER ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: AΛΦΑBHTIKO 'EY ZHN' Wellbeing Πρόγραμμα
BRONZE Nexi Greece: A healthy outside starts from the inside
BRONZE PeopleCert: At PeopleCert we're feeling good!
BRONZE HEALTH FIRST: H ολιστική προσέγγιση που παρέχει η Health First  μέσω των υπηρεσιών Υγείας και Ευεξίας, αποτελεί τον σημαντικότερο πυλώνα για την επιτυχία μιας επιχείρησης
Mυοσκελετική Ευεξία / Μusculoskeletal Iinitiatives
GOLD ΑΕ ΤΙΤΑΝ: Πρόληψη και αντιμετώπιση των μυοσκελετικών προβλημάτων στην εργασία – συμμετοχή στην εκστρατεία του EU-OSHA “Lighten the load”
SILVER Qualco Group:  Aναγνώριση και αντιμετώπιση των μυοσκελετικών παθήσεων των εργαζομένων
BRONZE IMERYS ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ ΕΛΛΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ: Καινοτόμος Εκπαίδευση Εργαζομένων σε Προγράμματα Άσκησης που Μειώνουν την Σωματική Καταπόνηση
 Διαχείριση Συμπεριφοριστικών Επικινδυνοτήτων /  Behavioral Risk Initiative
GOLD Attica Group: Η αρχές μας ως διασφάλιση για ένα υγιές και επιτυχημένο εργασιακό περιβάλλον!
SILVER Όμιλος ΟΤΕ: Behavioral Risk Initiative l Action Plan
BRONZE Νέα Οδός-Κεντρική Οδός: Εξειδικευμένο πρόγραμμα συμβουλευτικής υποστήριξης για όλους τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους
 Διαχείριση κρούσματος COVID-19 / Corporate Response to  Covid-19 case
GOLD Attica Group: Ετοιμότητα και ενημέρωση τα κύρια όπλα μας κατά της πανδημίας!
SILVER Cepal Hellas: Safety first: Our proactive Covid-19 Prevention Policy in Action
BRONZE Όμιλος ΟΤΕ: Διαχείριση κρούσματος COVID-19 & Υπηρεσίες
Κοινοτική Υγεία / Community Health Development
GOLD GEP: Δράσεις Υγείας & Ασφάλειας ΕΚΕ– Με θετικό πρόσημο στην κοινωνία
SILVER Attica Group: Υποστηρίζουμε τις ανάγκες της Κοινωνίας στο βέλτιστο αγαθό της Υγείας!
Εργαλεία Τεχνολογίες & Εφαρμογές για την ΥΑΕ / Innovative Application of Systems or Technology for QHS
Καινοτομία στα θέματα Υ&Α / Innovation in Occupational  Health & Safety
GOLD Ελληνικά Πετρέλαια ΔΕΠΠΠ (μέλος του Ομίλου HelleniQ Energy) Συνεργασία με PARALOS TRADING S.A.: Αξιοποίηση καινοτόμου τεχνολογίας εκπαίδευσης μέσω Virtual Reality (VR) για την βελτίωση της εκπαίδευσης στην Πυρασφάλεια
SILVER ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ Α.Ε.: Πλατφόρμα Αξιολόγησης Κινδύνων και Ευαισθητοποίησης κοινού με Χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης
SILVER MOTOR OIL HELLAS: Ψηφιοποίηση Συστήματος Υγείας και Ασφάλειας Διυλιστηρίου
BRONZE UNI-PHARMA SA & InterMed SA:  Ψηφιακές τεχνολογίες που οδηγούν στην πρόληψη
BRONZE Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Πρόγραμμα Υγείας & Ασφάλειας "Το Πεδίο Θέλει Δύο"
BRONZE Enel Green Power Hellas: Χρήση συστημάτων πληροφορικής για τον έλεγχο πρόσβασης εργολάβων στα πάρκα και mobile app tool για την παρακολούθηση επιδόσεων εργολάβων
Αξιοποίηση ανθρωποκεντρικών λύσεων / People Driven  Solutions
GOLD GEP: Health & Wellbeing Platform_ Καινοτομία ψηφιακή λύση προαγωγής Υγείας & Ευεξίας
SILVER Όμιλος ΟΤΕ: Αξιοποίηση ανθρωποκεντρικών λύσεων & τεχνολογιών
BRONZE Lamda Development S.A. - TEKMON S.A. : Πληροφοριακή ανθρωποκεντρική ολοκλήρωση της Υγείας και Ασφάλειας στο έργο του Ελληνικού: Ανάπτυξη προσαρμοσμένου συστήματος διαχείρισης ΥΑΕ και Ανάπτυξη ανοιχτής ψηφιακής πλατφόρμας διαμοιρασμού οδηγιών ΥΑΕ και αναφοράς ευρημάτων για το σύνολο των εμπλεκομένων στο έργο
Αξιοποίηση τεχνολογιών / Use of Technology
GOLD Lamda Development S.A. - Nextera S.A. - ELINYAE: Ανάπτυξη ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος ασύγχρονης εκπαίδευσης για θέματα Υγείας και Ασφάλειας στο έργο της Ανάπτυξης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά και συστήματος Smart Training Cards (STC) για την παρακολούθηση και τεκμηρίωση της εκπαίδευσης
SILVER Αθηναϊκή Ζυθοποιία ΑΕ: Η τεχνολογία στην υπηρεσία της Ασφάλειας
SILVER ΟΜΥΑ ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ - ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΣ ΕΠΕ: Αξιοποίηση τεχνολογίας προσομοιωτών στις εκπαιδεύσεις ΥΑΕ
SILVER Ελληνικά Πετρέλαια ΔΕΠΠΠ (μέλος του Ομίλου HelleniQ Energy): Αξιοποίηση καινοτόμων τεχνολογιών UAVs (drones) για την βελτίωση των επιδόσεων σε Υγεία, Ασφάλεια, Πυρασφάλεια & Περιβάλλον
SILVER Diver's World, IRCS: Ειδικές Καταδυτικές Εργασίες - Τεχνολογικές λύσεις για θέματα Υ&Α σε υποβρύχιες επιθεωρήσεις - Λήψη μέτρων για ασφάλεια εργασιών σε περιορισμένους χώρους σε πλοία και πλωτά μέσα.
BRONZE PepsiCo Hellas: Χρήση τεχνολογίας Εικονικής Πραγματικότητας για την εκπαίδευση στην Υγεία και την Ασφάλεια των νέων εργαζόμενων και των επισκεπτών στο εργοστάσιο της PepsiCo
BRONZE Hellenic Drones SA - ENIA SA - ΑΔΜΗΕ: Απομακρυσμένη Επιθεώρηση Πυλώνων Υψηλής Τάσης με την Χρήση Drone
BRONZE Ολυμπία Οδός - Inspedrone: Επιθεωρήση Τεχνικών Υποδομών της Ολυμπίας Οδού με την Χρήση ΣμηΕΑ (Drones)
Health & Safety Project
GOLD COCA-COLA ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ: Βελτίωση Υγείας & Ασφάλειας στο χώρο Παραγωγής/Αποθήκης
SILVER Όμιλος ΟΤΕ: Πρόγραμμα Δράσεων «Ζούμε καλύτερα…»
BRONZE ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ PACK ABEE: Εκσυγχρονισμός Αποθηκών
COVID-19: Υπηρεσίες ΥΑΕ / COVID-19: OHS Service
GOLD Όμιλος ΟΤΕ: Διαχείριση κρούσματος COVID-19 & Υπηρεσίες
SILVER RMS EΞΥΠΠ & FIRST HELP TRAINING &  ΕΝ.Ε.ΕΠΙ.Θ.Ε. : Covid-19 Risk Management σε τεχνικά επαγγέλματα- Πρωτόκολλο εργασίας
BRONZE ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε. / ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ (ΔΥΑΕ): Ο ρόλος του τομέα Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης (ΔΥΑΕ-ΤΨΚΥ) στη μετά Covid εποχή
COVID-19: Μέσα αντιμετώπισης στους χώρους εργασίας /  COVID-19: Resources for the workplace
GOLD Cepal Hellas: Keeping our Workplace Safe: Cepal's Zero Incidents Policy in Place
SILVER Όμιλος ΟΤΕ: Δράσεις πρόληψης & Μέσα αντιμετώπισης στους χώρους εργασίας
BRONZE GEP: Σημαντικά ευρήματα από την GEP: Εμβολιαστική συμπεριφορά εργαζομένων έναντι της COVID-19